|SPONSORERET|
Det ligner noget, som har taget timer i køkkenet, ikke?
Og virkelig meget tid og bakseri.
Du sukker allerede, trætheden kommer snigende. Det er lækkert, meeen du orker det ikke rigtig.
I get it.
Hæng ved!
..
Først så er..
Den her ofte oppe at vende:
"Så mange af dine opskrifter er med kylling - spiser du kun det, Louise?"
Helt ærligt.
Delvist.
Dyllen bliver hevet ind ofte, det indrømmer jeg gerne.
En vanesag.
Det laver vi om på i dag.
Men noget, som vi ikke rør det mindste ved er: Alt-i-en-pande.
Du ved, at den hænger stædigt ved herinde. Og med god grund - minimal opvask, fuld blæs på smagene..
Og ..ja, ultra nemhed for en doven rad i køkkenet ;-)
Det betød da også, at da Fiskars hev Norden Steel panden frem for næsen af mig, lød det brølende;
Bring it on!
Jeps.
Der gik lige præcis et halvt sekund før, jeg på.
Både fordi, at jeg har været topbegejstret for Norden-knivene. Måske husker du dem fra tapasfesten fra forsommeren.
Og særligt fordi en lækker pande bare er go-to våben i køkkenet.
I hvert fald herhjemme.
De mange alt-i-en-pande-opskrifter sætter en tyk, fed streg under det.
Nogle vil mene, det måske har taget overhånd. Jojo. Men er du også pandetypen, så ved du det kan noget sådan en torsdag kl. 17.32.
Maven råber.
Familien med (inklusiv hunden, som på forunderligvis altid kan klokken omkring spisetid!).
Okay, vi slutter her.
Du har fanget, på 300 ord, at panden kan noget i køkkenet ;-)
#pandefan
Især når den også kan bakse sådan en omgang her sammen.
Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær.
Niks, ingen kylling, men fuld drøn på efterårssmag.
Og godt køkkengrej med Fiskars Norden.
Jeps, selvfølgelig har Norden Steel serien en lang række features
- Thermium mineral behandling for non-stick
- Plastik-fri og uden fluorine-behandling..
Hooold inde.
Måske tænker du allerede:
"Øh...Super duper, men hvad betyder det for mig?".
Så.
Oversat til noget, du kan bruge til noget:
- Du kommer ikke til at skulle kratte en frikadelle ud af bunden, for der er ikke noget som brænder fast i den her pande.
- Ej heller, kommer du til at skulle hive flager fra en belægning ud af dellerne - overfladen holder (og er top nem at rengøre).
- Er du typen, som godt gider at kunne smide panden direkte på spisebordet, så er den her ret pæn og holder sig skinnende.
- Og jep, panden kan bruges på induktion - og kæmpe plus; gå i ovnen.
Endnu mere håndgribeligt?
I hear you.
Du får den her:
Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær.
Og får du lige lagt sagerne til rette i panden, så ligner det snildt noget, som har taget halve dage i køkkenet.
Det har det ikke.
35 minutter.
15 minutter ved komfuret.
20 minutter med en kop kaf' og en tidlig snebold (eller 7).
Så er der serveret - med perlebyg og sprød efterårssalat med fennikel og æble (den finder du i appen).
Salaten.
Den bestemmer du selvfølgelig selv.
Den gode Norden kokkekniv fra Fiskars og 5 minutter efter er der snittet.
(Nope, ingen halve fingre på et mandolinjern, desperat søgen efter rullen af plaster, for så at ende op med den klassiske køkkenrulle-tot, som er umulig at arbejde med, her.)
Pøs dressing på, og der er serveret.
Men jojo, jeg skal ikke være for fin til at sige, at salater godt kan smutte for mig i hverdagen.
Den er nu ret god.
Altså salaten. Syrlig, sprød og fabelagtigt selskab til skaftkoteletterne med rodfrugter og tranebær.
Så.
En kort og godt:
Du kommer til at blæse familien væk om spisebordet med sådan en omgang.
Ingen sure miner om, at du kom til at køre hele posen med snebolde ned ;-)
..
Vent.
Et par fif, inden du kaster dig ud i efterårs-hittet.
Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær 101
- Du er ikke vild med gris? Skaftkoteletter? Kylling vil også være et hit. Vælg kylling på ben og med skind, så du får holdt på safterne. Ellers er det helt samme fremgangsmåde.
- Andre rodfrugter? Du giver bare gas. Knoldselleri, beder, søde kartofler, pastinakker.. you name it.
- Tjoo, i en snæver vending kan du godt bruge tørrede tranebær, men de giver ikke helt det samme friske smag. Blød dem op i lidt vand inden brug, så de ikke bliver nogle tørre gnallinger i ovnen.
- Ja da, hvidvin og æblemost kan sagtens erstattes af en klassisk bouillon. Intet problem, men hold lidt igen med salt i retten så.
Lav opskriften vegetarisk
- Krudt op for rodfrugterne: Knoldselleri, beder, søde kartofler, pastinakker. Ekstra 300-400 g burde mætte maverne.
- Krydr rodfrugterne med rosmarinen og timianen.
- Ellers så er det lige ud af landevejen.
Ingredienser
Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær
- 3-4 Skaftkoteletter af kam
- 2 tsk friskhakket rosmarin
- 2 tsk friskhakket timian
- Salt/peber
- 2 spsk olivenolie
- 300 g små kartofler
- 3 gulerødder, medium størrelse
- 2 persillerødder, medium størrelse
- 1 dl hvidvin
- 1 dl æblemost
- 150 g friske tranebær
- 2 tsk brun farin
- 1 citron
Servering
- Kogt perlebyg
- Efterårssalat med fennikel og æble
Sådan gør du
- Halver kartoflerne, skær gulerødderne i grove skiver og skær persillerødderne i grove tern.
- Krydr koteletterne med rosmarin, timian, salt og peber.
- Varm en pande op med olivenolie (her Fiskars Norden steel).
- Brun koteletterne ca. 1 min på hver side ved høj varme.
- Tag koteletterne af panden og læg dem på en tallerken.
- Kom kartofler og rodfrugter på den varme pande. Krydr med salt og peber.
- Svits dem 1 minut ved høj varme.
- Skru ned til medium varme og tilbered dem yderligere 4-5 minutter.
- Tilsæt hvidvin og æblemost til panden.
- Kog op 1 minut og skru herefter ned til lav varme. Lad det simre 5-7 minutter til den begynder at reducere.
- Tag panden af varmen og læg svinekoteletterne i panden igen.
- Vend tranebær med farin og citronsaft. Fordel tranebær og saft ud over panden.
- Kom panden i ovnen (alm. ovn) ved 200 grader i ca. 20 minutter - til grøntsagerne er møre og koteletterne er tilberedte.
- Pas på! Håndtaget på panden en brandvarmt...
Servering
- Skær koteletterne i skiver, dryp saucen fra bunden af panden udover. Server med grøntsagerne, perlebyg og efterårssalat.
Skriv en kommentar