Det skal være nogenlunde sundt.
Helst nemt.
Og hurtigt.
Gerne med et spark til smagsløgene efter en lang kålholdig januar.
Got ya.
Hold fast, vi suser til Asien i dag ..
- skal vi sige Thailand?
Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Men ellers så er vi ude i en klassisk "alt-i-en-pande".
Ikke på 45 lange, maverumlende minutter.
Eller 30.
Niks.
Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter.
Og topper du med grønt og et nærigt drys sesamfrø, ligner det en halv million og smager som en hel :-)
Læs også: Kylling og kartofler i spinat/parmesansauce
Jeg siger dig, den her kommer til at snige sig ind på madplanen igen og igen.
Altså hvis, du stadig holder ved det nytårsforsæt.
Vi klarede en uge.. okay, 4 dage, så.
6. januar dinglede jeg igen med kurven (inkl. den evige fugtige tilbudsavis i bunden) i Netto.
Kl. 16.47.
5 minutter gennem butikken.
Swussh..
7 minutter ved kassen.
11 minutter hjem.
Og havde jeg bare nappet en omgang laks i grøn karry, kunne vi havde slænget os om spisebordet inden 17.30.
Det gjorde jeg ikke.
Jeg gik i et desperat og sulten øjeblik med Shepherds Pie.
7. januar gav vi lige madplanen et skud til.
Kylling i grøn karry?
Nap 300 g kylling, skær i strimler og brun dem på panden først. Herefter forsætter du bare derudaf med opskriften.
Laks i grøn karry 101
- Du er ikke vild med laks? Lys fisk, som sej og torsk er også ret lækkert i retten
- Grøn karrypasta er...? Noget, du finder på den asiatiske hylde i supermarkedet. Jojo, du kan sagtens selv bakse en omgang sammen, hvis du er den seje type. Hvidløg, løg, ingefær, citrongras, chili og koriander og fuld speed på blenderen.
- Kan den fedtfattige kokosmælk bruges? Well, den skiller en anelse, men smagen fejler intet.
- Jep, du kan sagtens droppe ovnen og blot tilberede laksen færdig på panden ved medium varme. Den får ikke en gylden top, men det smager lige godt.
Kan opskriften laves vegetarisk?
Ud med laksen, ind med grøntsager; broccoli, grønne bønner, gulerødder, spinat og måske tofu.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 løg
- 1 grøn peberfrugt
- 10-12 sukkerærter
- 4 spsk grøn karrypasta
- 1 dåse kokosmælk
- 1 lime
- 4 laksestykker uden skind
- Salt/peber
- ½ tsk chiliflager
Top
- 2 forårsløg
- 6-8 sukkerærter
- Frisk persille eller koriander
- 2 spsk sorte sesamfrø
Sådan gør du
- Skær løg, peberfrugt og sukkerærter i fine strimler.
- Varm en pande op med olie og svits grøntsagerne 1 minut.
- Tilsæt grøn karry og svits det med 30 sekunder.
- Tilsæt kokosmælk og limesaft.
- Lad det hele simre ved jævn varne i 3 minutter.
- Dyp laksestykkerne tørre med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt, peber og chiliflager.
- Fordel laksestykkerne i saucen på panden.
- Kom panden i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i ca. 12 minutter til laksen er tilberedt.
- Snit forårsløg fint og skær sukkerærterne i tynde strimler.
- Top panden med forårsløg, sukkerærter, persille/koriander og sesamfrø.
- Server straks med ris.
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/5.6
Lys: Monolight + 120 cm softbox
Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder
Kasper
Det er interessant at I ikke starter med at brænde den grøne carry i olie. Det ville jeg normalt have gjort.
Louiogbearnaisen
Hej Kasper,
Ja, det kan man også sagtens gøre, men jeg synes personligt, den bliver lige så god på denne måde :-)
Men kom du bare karry i olien først, før du svitser grøntsagerne...
Hav en forrygende dag!
Nynne Birk-Jensen
SUPER LÆKKER OPSKRIFT! Og nem!
Kan man forberede noget af det om formiddagen så man bare lige skal varme det op til aften?
Hvis ja, hvordan? :)
Louiogbearnaisen
Hej Nynne,
Ja, du kan godt lave saucen på forhånd og så blot tilsætte laksen og smide den i ovnen om aftenen 🙂
Prøv det ad og fortæl os om resultatet.
God weekend!
Holger
Hvor er det altså lækre fotos, Louise!
Man bliver jo helt sulten :-)
Godt arbejde!
De allerbedste hilsner
Holger
Louiogbearnaisen
Tak Holger 😊🙏
Susanne Rom
Tak! Kan du anbefale en god grøn karry?
Louiogbearnaisen
Hej Susanne,
Der findes mange gode, og hvilken der er bedst, er et personligt valg. Prøv dig frem enten ved at købe i supermarkeder eller specialforretninger.
Håber du kan bruge opskriften!