Asiatisk salat med nudler, kål og lækker thai-inspireret dressing er genial til både frokost og aftensmad.
Quiz: Hvilken lyd er det her?
Riiitch. Riiitcch. Riiitcch.
Du har næsten hundrede procent hørt den de sidste 3 uger.
Riiitcch.
Måske endda selv stemt i.
Riiitcch.
Forrige søndag vågnede jeg op kl. 7.51 til den lyd. Og den blev ved. Og ved. Og ved inden ved naboen.
Riiitcch.
Næste dag var det genboen.
Riiitcch.
På turene med den sorte slyngel sidder lyden i øret på hele ruten mellem villavejene.
Riiitcch.
Svar:
Det er lyden af et forår med de reneste terrasser.
Ikke et frø er der tilbage at dømme efter den vedvarende lyd de sidste uger.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Terrassen her?
Der er fuld urskov. Det vælter op. Vi er langt over stadiet med en kradt-op-pind slas skruetrækker. Det er enten skovl eller den helt store flammekaster.
Wroosssh.
Imens, jeg overvejer, er der fuld fart smagene i køkkenet. Solen har hevet lysten derhen.
Til den friske.
Til det sprøde.
Og det er netop, hvad den her asiatisk salat med nudler er:
Sprød, knasende, blød, syrlig, sød, stærk, salt, bitter, frisk.
Den svøber sig i alle de der gode gloser.
Et skud kylling var overvejet. Den krævede en pande.
Så..
Det blev uden. Kylling ville bestemt havde kunne noget i en asiatisk salat, så du kan sagtens tilsætte den.
Eller bare køre den ren vegetarisk, som her. Den dur, til både frokost og til aftensmad.
Og smager hundred procent endnu bedre spist (i stormvejr) på en ren og renset terrasse.
Jeg har rullet lamellerne for..
3 hurtige:
Asiatisk nudelsalat 101
- Jeg har ikke risnudler? Ingen problem, så napper du bare en anden variant af nudler og tilbereder dem efter anvisning på pakken.
- Kan man lave den endnu mere mættende? Ja da! Stegt kylling, oksekødsstrimler eller serveret til et stykke grillet laks - salaten er god til det hele.
- Blandet kål? Yup. Du ved, den pre-chopped pose, som du finder i supermarkedet. Alternativ, så hiv alle resterne frem fra køleskabsskuffen.
Læs også: Asiatisk broccolisalat med peanutdressing
Ingredienser
Salat
- 100 g risnudler
- 4 dl fintsnittet, blandet kål, rødkål, spidskål, hvidkål, savoy
- ½ dl kinaradise, eller radiser
- 3 forårsløg
- 1,5 dl frisk bredbladet persille eller koriander
Asiatisk dressing
- 1 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- ½ appelsin
- 1 lime
- 2 tsk chilisauce
- 2 spsk soyasauce
- ½ spsk akaciehonning
- 1 tsk sesamolie
Top
- 50 g peanuts, grofthakkede
- 2 tsk chiliflager
Sådan gør du
Salat
- Kom vand i en elkedel og kog det op.
- Hæld det kogende vand over risnudlerne og lad dem stå i ca. 3 minutter.
- Kom dem i en sigte og skyl dem godt med koldt vand, så de bliver kolde.
- Snit kinaradise og forårsløg fint.
- Hak persille/koriander groft.
- Bland kål, kinaradise, forårsløg og persille/koriander sammen.
- Klip risnudlerne i 10 cm stykker og bland med grøntsagerne.
Asiatisk dressing
- Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender.
- Blend til en jævn dressing.
- Smag dressingen til.
Servering
- Server salaten med den asiatiske dressingen, grofthakkede peanuts og et drys chiliflager.
Noter
Elsebet Hesselberg
Rigtig lækker asiatisk salat. Lavede en nem udgave med sprød kålblanding fra Coop og den angivne dressing.
Fik små forårsruller som tilbehør.
Louiogbearnaisen
Uhm, det lyder vel nok lækkert 😋
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften!
Hav en fantastisk dag!