Blomkål i ovn er nemt og lækkert tilbehør til aftensmad eller som vegetarret. Top med en frisk grøn rucolapesto og knasende pinjejerner.
Påsken er ovre, karantænen hæves så småt og dagligdagen begynder at liste tilbage :-)
Vi napper en hurtig, men genial go-to opskrift på tilbehør til aftensmaden, når det bare skal passe sig selv.
Kald dem:
Blomkåls-steaks.
..Hvis du er den trendy-type.
Blomkålsskiver i ovn.
..Hvis du bare er glad for nemt tilbehør til aftensmaden.
Og hey, du vælger helt selv om du går med den hjemmelavde grønne pesto eller hapser ind op af køledisken.
Ingen løftede øjnbryn herfra.
Den hjemmelavede pesto?
Spinat, rucola og citron. For lidt mere spark - pebret og frisk smag til den bagte blomkål.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Men kan de hippe blomkålsteaks egentligt noget?
Det garanterer jeg dig.
Ind i ovnen. Bag 25 minutter. Top med pesto og knas.
Og..
Server blomkål i ovn som tilbehør til:
- Drop kartoflerne og server dem, som tilbehør til den klassiske frikadelle eller karbonade.
- Hiv dem ind til stegt kylling og sammen med en grøn salat er aftensmaden nem og sund.
- En plantebøf eller godt krydret falafel - kæmpe hit!
Blomkål i ovn med grøn pesto 101
- Jeg er ikke så vild med rucola? Intet problem, så bruger du blot din favorit pesto. En klassisk grøn pesto med basilikum slår aldrig fejl.
- Hvor længe skal blomkål have, hvis jeg deler i buketter? Giv dem 15-20 minutter afhængig af størrelsen.
- Kan pinjekerner udskiftes? Ja da. Valnødder er geniale, som erstatning i den her pesto.
- Vil det være lækkert med lidt revet parmesan på toppen? Kæmpe ja! Det er klart en fejl, at det ikke kom på de her blomkål.
- Hvor længe holder pestoen sig i køleskabet? Lige omkring 4-5 dage, hvis du bruger et lufttæt glas eller beholder og smider 2 spsk olie på toppen.
- Kan blomkålsskiverne spises kolde på madpakken? Well.. de får den kållught, du ved ;-) Men smager fantastisk.
Arhmen, blomkål i ovn er genialt.
Men det stopper ikke her, for blomkålet er bare en sikker vinder i køkkenet. Lige så glad, som er jeg er for den helt udkogte udgave til karbonader (glem alt om bid!), lige så ofte lander den i et mix til nem aftensmad.
Se bare her:
Flere opskrifter med blomkål?
- Bagt blomkål med tahin og kapers: Næste niveau af opskriften her! Der er fuld blæs på smagen i den her version.
- Bagt kylling og blomkål i mangochutney: Godt og vel 3 ingredienser og aftensmaden bliver ikke meget nemmere.
- Bagte kikærter og blomkål i quinoa med jalapeno/lime-dressing: Vegetarret, som både klarer aftensmaden og madpakken.
- Fladbrød med blomkålssalat og tzatziki: Til dig, som mere er til den rå, friske blomkål.
Ingredienser
Bagt blomkål
- 1 blomkål
- 3 spsk olie
- Salt/peber
- 2 dl grøn pesto
- 2 tsk chiliflager
- 1 spsk pinjekerner, ristede
Rucola pesto
- 2 dl spinat
- 2 dl rucola
- ½ dl pinjekerner, ristede
- 1 fed hvidløg
- 1 citron
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- ½ dl vand
Sådan gør du
Bagt blomkål
- Skær blomkålet ud i skiver a 1 cm.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olie og krydr med salt og peber.
- Kom blomkålsskiverne i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) og bag i ca. 25 minutter til de er møre. Bagetid er meget afhængig af tykkelse og størrelse.
- Top de bagte blomkålsskiver med 1-2 spsk pesto, chiliflager og ristede pinjekerner.
- Server straks.
Rucola pesto
- Kom spinat, rucola, pinjekerner og hvidløg i en foodprocessor.
- Tilsæt citronsaft af ½ citron, 1 spsk revet citronskal og olivenolie.
- Blend til en jævn, grov masse. Smag til med salt og mere citronsaft.
- Blend igen og tilsæt vand, hvis pestoen er for tyk.
- Brug til bagt blomkål eller kom den i køleskabet i lufttæt beholder med 2 spsk olie på toppen. Pestoen holder sig i op til 5 dage i køleskabet.
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder
Billede 1:
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: ⅛ sec. | Blænde: f/6.3
- Lys: Naturligt lys i vestvendt vindue kl. 13.00.
- Baggrund: Tapet med struktur
Stine
Det ser drønlækkert ud! Jeg vil lave det i aften. Skal spinaten og rucolaen være presset sammen, når jeg måler det i dl? God weekend :-) . Kh Stine
Louiogbearnaisen
Hej Stine,
Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften - håber den bliver god :-)
Spinatent og rucolaen, så behøver du ikke presse den vildt meget sammen, bare sådan lidt - det kommer sig ikke så nøje :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
God weekend!