Nem og cremet tomatsuppe med fuld smæk på smagen. Nap opskriften på skøn, hjemmelavet tomatsuppe med friske tomater og fyld.
Kender du det her:
Du hiver suppen frem.
Lad os sige tomatsuppe fra Mou. En klassiker. Og bruger lige 10-15 minutter på at få den bakset ud af en "kauv" indpakning(!)
Over i gryden. Optøning. For fuld blæs, man er jo sulten. Det brænder måske en smule fast i bunden, - jojo.
Den får en sjat vand.
Vente, vente.
Arrrh, Mou har også været fedtede med fyldet.
I med en omgang suppehorn.
3 minutter efter:
Frem med skål, ske og det gode flute.
Slurrrb.
Tjoo, du kunne da godt lige nappe en portion mere. Ud til gryden, vippe på låget og..
Tomatsuppen er nu en suppehorns-grød!
Så den sag, den kan jeg ikke hjælpe dig med ;-)
Til gengæld får du en omgang hjemmelavet tomatsuppe: Halv friske tomater, halv dåse tomater - hel genial grydefuld af smag.
Og suppen er nem.
Hvis du lige ser bort fra de 10 minutter, du skal bruge på at skære tomater over inden, de skal bages.
Jeg så forresten et ret smart trick på Youtube med de tomater. Ind mellem to tallerkener, skær og tomaterne er klaret.
Google det.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Eller sæt en podcast i ørerne og tag en timeout i køkkenet. Bare dig, tomater og udsigten til at få fyldt fryseren op med hjemmelavet tomatsuppe til resten af efteråret.
Yup.
Jeg anbefaler dobbelt portion, mindst - nu, du er i gang.
Bonus?
Du styrer helt selv indpakningen og mængden af fyld. Men hey, vær varsom med de suppehorn, de suger også den her tomatsuppe til sig i en ruf ;-)
Så, hvad kan du spice din tomatsuppe op med?
Tilbehør og fyld til tomatsuppe
Fyld: Bacon, æbletern, ristede græskarkerner, pasta, suppehorn, nudler og hvide bønner er toplækkert at spice tomatsuppen op med for endnu mere mæthed.
Kødboller: Lav en omgang små kødboller og kog dem med i tomatsuppen.
Brød: Godt brød er et must til at suge tomatsuppen til sig
- Nemme flutes (opskriften kommer snart)
- Hvidløgsbrød
- Sodabrød med cheddar og rosmarin (Irish Soda bread)
Vent.
Lad os også lige suse over opskriften inden, du tømmer drivhuset.. grøntafdelingen og fylder fryseren.
Tomatsuppe 101
- Hvilke tomater skal jeg bruge? Well, jo mere smag de her, jo mere kraft får suppen. Men da tomaterne også bliver bagt, kan du sagtens gå med de klassiske cocktail- eller cherrytomater, som fås i større mængder til overkommelig pris.
- Arrh, skal de tomater bages? Yup! Medmindre du har hevet en håndfuld dugfriske ind fra drivhuset, som er spækket med smag.
- Min suppe er ret tyk? Tilsæt 2 dl mere vand og smag til, da det kan udvande smagen.
- Kan den laves uden fløde? Jep, du kan sagtens bakse en omgang vegetarisk tomatsuppe sammen. Hiv bare fløde uden - suppen kan sagtens klare sig uden.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Ingredienser
- 1 kg tomater
- 4 spsk olivenolie
- Salt/peber
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 2 tsk tomatpure
- 1 tsk chiliflager
- 2 tsk tørret timian
- 1 dåse hakkede cocktailtomater
- 2 dl frisk basilikum
- 5 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- Salt/peber
- 1 dl piskefløde, eller kaffefløde, hvis det skal være mere fedtfattigt.
Sådan gør du
- Halver tomaterne og fordel dem i et jævnt på en bradepande.
- Tilsæt olivenolie, salt og peber og vend det godt sammen.
- Bag tomaterne ved 200 grader i ca. 40 minutter til de er godt møre.
- Snit løg og hvidløg fint.
- Kom olie i en stor gryde og svits løg og hvidløg ved jævn varme i 2-3 minutter. De skal ikke tage for meget farve.
- Tilsæt tomatpure, chiliflager, timian, salt og peber og svits med 2 minutter.
- Kom de bagte tomater, dåsetomater, frisk basilikum, vand og bouillon i gryden.
- Kog det hele op under omrøring. Skru herefter ned til svag varme og lad det simre i 30 minutter uden låg.
- Blend med en stavblender eller i en blender tomatsuppen jævn og glat.
- Tilsæt fløde og varm suppen igennem. Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.
- Server med cremefraiche, frisk basilikum og godt brød.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder
Billede 1:
-
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
- Indstillinger: ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.3
- Lys: Skråt sidelys med naturligt lys i vestvendt vindue. Stor diffuser foran vindue og sort plade på højre side.
Billede 2:
-
- Objektiv: Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
- Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 0,3 sec. | Blænde: f/9.0
- Lys: Modlys med naturligt lys i vestvendt vindue. Diffuser foran det nederste af vinduet.
Skriv en kommentar