Okay, vi kan også bare sige laks i bagepapir.
For det er der, vi er med sådan en fransk laks en papilotte.
Laks, grøntsager, citron og dild pakket ind papir og dampet i ovn, så du får den der helt saftige laks, grøntsager med bid og masser af smag.
Det er bare:
Nem, sund og lynhurtig aftensmad til starten på det nye år.
Og ren opbakning til nytårsfortsættet.
Om det er lidt mere fisk. Lidt flere grøntsager. Tid med familien. Eller nåhr ja, bare renere køkken efter du lige har brugt juleferien på en tiltrængt hovedrengørring.
Sådan en ovn kan være noget så strid. Særligt den 6 kilo kalkun (!), som jeg med asen og masen fik bakset derind i efteråret satte sine spor.
Det var til Thanksgiving-gildet her lavet for en klient.
Anyway.
Laks pakket ind og bagt i nu skinnende ovn.
Den lidt kradse rengøringsduft, - well, den beskyttede pakken også for.
#genialt ;-)
Og jep, det er en super simpel sag den her. Men der er utallige muligeder for at spice opskriften op, så lad os få hevet laks en papilotte tilbage på madplanen i år.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Først, så suser vi lige over det praktiske og et par tips:
Laks i bagepapir 101
- Du er ikke vild med fennikel? Hiv den ud og ind med en anden grøntsag - tjek ideerne ud herunder.
- Du er ude efter endnu mere smag? Kom 1 spsk grønt pesto på toppen af laksen.
- Og knas? I hear you. Hak pinjekerner groft og kom dem på toppen. Hasselnødder er heller ikke dumt.
- Hvad med sauce? Altså en sjat hvidvin er jo altid en god ide. Ligeledes er fløde. Kokosmælk er også lækkert, særligt sammen med 1 spsk grøn karrypaste. Og hey, 1 tsk hvidløgssmør kan også noget.
- Du har ikke lige bagepapir? Folie aka. sølvpapir kan du også sagtens bruge.
Og så til alle de gode herligheder, som du kan proppe ind i din laksepakke:
Ideer til fyld i laks i pakker
- Fintsnittede porrer eller løg
- Tyndeskiver kartoffel, champignoner
- Tynde strimler peberrugt, gulerod, spidskål
- Forårsløg, asparges, sukkerærter
- Spinat
Flere nemme opskrifter med laks
- Laks i ovn med kartofler og grøntsager
- Laks i grøn karry
- Grillet lakseside med mexicansk salat
- Agurkeruller med laks
Ingredienser
- 4 stk laks, ca. 500 g
- 1 fennikel
- 1 squash, her ½ grønt, ½ gul
- Salt/peber
- 1 tsk chiliflager, valgfrit
- 4 spsk olivenolie
- 1 citron
- 1 dl frisk dild, ca. 1 dusk fra supermarkedet
Sådan gør du
- Skær eller snit på et mandolinjern fennikel og squash i tynde skiver.
- Læg skiver af fennikel og squash midt på et halvt stykke bagepapir - pas på med ikke grøntsagslaget bliver for tykt, da grøntsagerne skal kunne blive tilberedt på de ca. 12 minutters bagetid. Krydr grøntsagerne med salt og peber.
- Kom laksen ovenpå grøntsagerne. Krydr laksen med salt, peber og chiliflager (valgfri).
- Dryp ca. ½-1 spsk olivenolie på laksen.
- Læg citronskiver på laksen og fordel lidt frisk dild på toppen. Hold lidt af dilden tilbage til servering.
- Luk bagepapiret op omkring grøntsagerne og laksen. Luk bagepapiret sammen i toppen, så der er lidt luftrum mellem fyld og toppen af pakken, men pakken stadig er helt tæt. Pakken skal ikke være pæn!
- Læg laksepakkerne på en bageplade og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 12-15 minutter afhængig af tykkelse på dine laksestykker.
- Tag laksepakkerne ud og åbn forsigtigt pakkerne - dampen er varm!
- Server med en salat og godt brød.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder
Billede 1:
-
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/13 sec. | Blænde: f/7.1
Lys: Naturligt lys, sidelys
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
Heidi Aalund
Lækkert, og smager fantastisk.
Jeg havde en rest frisk pasta som jeg lavede til.
Loui&bearnaisen
Hej Heidi
Så dejligt at høre, du kunne bruge opskriften - og super lækkert med pasta til :)
Mange hilsner
Louise