Nem og hurtig pastaret på 20 minutter. Find den lækre opskrift på cremet pasta med champignoner, bacon og parmesansauce her
Kan du huske den her sag?
Kylling med svampe, bacon og balsamico
Den pander hitter noget så heftigt herinde.
Sammen med de her:
- Kylling og kartofler i spinat/parmesansauce
- Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce
- Kyllingebryst i sennepssauce med bacon og timian
For alt-i-en-pande..
...det er altså nemt!
Så jeg tænker, vi spiffer svampe/kylling-panden op i dag. Med at hive kyllingen ud og kaste en omgang pasta ind. Du ved, ren one-pot-pasta-style.
Baconen den bliver.
Det samme med den cremede parmesansauce.
Og lige med en håndfuld frisk spinat eller to, så er der lynhurtig aftensmad.
Okay.
Kyllingen kunne faktisk godt være blevet.
Så vil du have en endnu mere mættende omgang, så hiv den ind igen.
Det er bare at stege kyllingen lige efter bacon, tage den af panden og så tilsætte den i det sidste minut sammen med spinat og parmesan.
[yellowbox]Nyhed: Tag blændende gode billeder med din Iphone [/yellowbox]
Om du napper kylling med eller ej, så..
Lad os se på 4 hurtige om opskriften.
Cremet pasta med svampe, bacon og parmesan
- Hvilket pasta? Jeg brugte en tørret fettuccine, men du kan bruge lige den pasta, du har i skabet.
- Kan champignonerne erstattes af en anden svamp? Ja da!
- Du bruger kun den heftig fløde om lørdagen? Got yah. Du kan sagtens lave saucen i en lettere version. Kør halv mælk og halv madlavningsfløde.
- Vegetarisk? Hiv baconen ud - pastaretten dur også perfekt uden. Knas? Lidt hakkede hasselnødder på toppen er ret lækkert.
Cremet pasta med svampe, bacon og parmesan
Ingredienser
- 150 g bacon
- 1 fed hvidløg
- 250 g champignoner
- Salt/peber
- 2 spsk balsamico
- 2 tsk tørret basilikum, kan udelades
- 2 dl madlavningsfløde
- 5 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 200 g pasta, (her tørret fettuccine)
- 2 håndfulde frisk babyspinat
- 50 g revet parmesanost
Sådan gør du
- Steg baconen sprød på en pande.
- Tag baconen af panden og læg det til side på en tallerken. Lad halvdelen af fedtet blive tilbage på panden.
- Skær hvidløg i skiver. Rens champignonerne og skær dem i skiver.
- Kom hvidløg og champignoner på panden, krydr med salt og peber. Svits dem 1 minut ved høj varme.
- Skru ned til jævn varme og lad svampene blive møre, men stadig have bid. - ca. 2 minutter.
- Tilsæt basilikum og balsamico og varm det med i ca. 30 sekunder, så champignonerne suger balsamicoen.
- Tilsæt madlavningsfløde, vand og smuldr en bouillonterning i saucen.
- Kom pastaen i saucen i panden og kog det hele op. Skru herefter ned til jævn varme og lad det simre til pastaen er kogt (afhænger af tilberedningstid på pastaen, men cirka 5 minutter længere end tiden angivet når pastaen tilberedes sådan heri pande).
- Tilsæt revet parmesan og frisk babyspinat og varm det hele igennem 1 minut, så spinaten falder sammen.
- Drys den sprøde bacon på toppen og server.
Skriv en kommentar