20 timers rundkredsbrød
25 g smeltet smør
4 dl mælk
1 dl kærnemælk
25 g gær
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
150 g durummel
Ca. 600 g pizzamel
Dag 1
Rør gæren ud i de 2 slags mælk og smøren. Tilsæt sukkes, salt og durummel. Kom pizzamel i lidt efter lidt og rør/slå dejen godt sammen med en ske. Dejen skal være som meget tyk havregrød. Dæk skålen med film og stil den i kølekskabet i ca. 20 timer.
Dag 2
Skrab dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem med let hånd. Tril dejen til en pølse på ca. 50 cm, sno den mange gange og saml den til en ring.
Læg brødet på en bageplade og lad den hæve tildækket i ca. 30 min. Pensl med vand og drys med pizzamel.
Brødet bages ca. 35 min ved 225 grader.
Joy
Først tak for nogle utrolig inspirerende opskrifter, får altid lyst til at gå i køkkenet når jeg har været herinde og kigge.
Nu faldt jeg over dette brød og tænkte at du skulle jeg da prøve at lave.
Du skriver 1 kærnemælk, er det 1 dl du mener?
På forhånd tak.
Louiogbearnaisen
Hej Joy,
Tak for din kommentar - hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen.
Ang. opskriften på brødet, så er det rigtig forstået, at det er 1 dl kærnemælk der skal i :-)
Jeg har rettet det i opskriften.
Tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen.
Hav en skøn dag og fortæl os endelig i en kommentar her på bloggen om resultatet :-)