I 6. klasse er der hjemkundskab på skoleskemaet og når ugen kommer der til, er Bette bror en ivrig elev. For der findes vist ikke noget bedre end, at bruge skoletiden på at spise. Han havde i lørdags fundet den røde mappe frem med opskrifter fra skolen og vi gik i køkkenet. Af en dreng, der ikke orker at lave sin egen morgenmad, var han mere end engageret og det blev et super resultat med de her gulerodsboller - tilsat lidt af det sunde også. Og så findes der bare ikke noget bedre end friskbagt brød og duften i hele huset. Flere gulerodsboller, tak!
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 15 g smør
- 50 g gær
- ½ dl yoghurt
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 100 g grahamsmel
- 100 g revet gulerod
- 400 g hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Smørret smeltes i en gryde. Den tages af varmen og mælken til tilsættes. Gæret smuldres i en skål og mælkeblandingen tilsættes. Det røres glat. Yoghurt, salt, revet gulerod og grahamsmel kommes i. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes godt.
- Dejen tildækkes og hæver lunt i ca. 30 min. Deles i 12 portioner og lægges som boller på en plade. Efterhæver tildækket i ca. 20 min. Bollerne pensles med æg og bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Skriv en kommentar