Saftigt grahamsbrød med grahamsmel og kærnemælk, som er nemt at bage på kun 2 timer. Spis det med smør og ost til eftermiddagskaffen eller brug det på madpakken som sundt sandwichbrød.
Jeg brugte her en stor rugbrødsform til brødet, men hvis franskbrødet skal være højere, så brug en 1 liters rugbrødsform i stedet, så får du samme højde, som på et sandwichbrød.
Grahamsbrødet holder sig lækker og saftigt nogle dage på grund af mængden af kærnemælk. Det er også særdeles godt at riste, hvor du får en nøddeagtig smag fra grahamsmelet, som virkelig er lækkert sammen med en skive ost.
Brødet kan med fordel fryses ned. Halver det gerne, så det er hurtigere at tø op.
Har du ikke grahamsmel kan du udskifte med anden melvariant. Den grove mel, hvid hvede, er lækkert at bruge i brødet også.
Grahamsbrød med kærnemælk
1 stk
50 g gær
4 dl kærnemælk
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 æg
2 spsk olie
200g grahamsmel
400g hvedemel
Kærnemælk til pensling
Kærnemælken lunes og gæren udrøre heri. De andre ingredienser tilsættes og røres godt sammen. Grahamsmel tilsættes og hvedemel tilsættes lidt ad gangen, men dejen æltes godt igennem.
Dejen hæver lunt i ca. 1 time til dobbelt størrelse
Den slåes ned og formes til et brød. Lægges i en smurt bageform og efterhæver 30 min, tildækket.
Pensles med kærnemælk. Bages nederst i oven i ca. 30 min ved 200 grader.
Lad brødet køle af 30 min i formen.
Marlene Nielsen
Kære Louie:-) Først og fremmest: Stor respekt for en fed blok! Dejligt med en som også "bare" har bagning på hobby plan. Jeg har bagt de boller m Græsk yoghurt idag. Dog havde jeg ingen Græsk yoghurt , men derimod A38, perfekt klæbrig dej efter hævning, dejlig rustik over flade. Jeg gav dem lige de første 5 min i ovnen på varm luft. Over vejer faktisk , om man mon kunne smide dejen i en 250 gr varm støbe jern s gryde? Nå men de ligner da nogen der kan holde sig friske i en fryse ps hele weekenden. Hej fra Skabs bageren:-)Go`weekend