Hver region har sin egen opskrift på landbrød, og derfor smager de også forskelligt afhængig af hvilket sted du får det serveret - og selvfølgelig når du selv bager det. Et klassisk landbrød smager skønt med lækker pølse, ost og andre franske specialiteter. Eller spis det lunt, bare med smør.
Ingredienser
- 70 g knækkede hvedekerner sættes i blød i 1, 5 dl kogende vand
- 1,5 dl vand
- 35 g gær
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl yoghurt naturel
- 1,5 grahamsmel
- 5 dl Hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det stå og trække i ca. 30 min. Kom kernerne i en stor skål og hæld resten af vandet i. Opløs gæren. Rør salt, olie og yoghurt i sammen med grahamsmelet.
- Ælt hvedemelet i, lidt ad gangen, til dejen lige kan æltes på bordet. Pas på, den ikke bliver for fast.
Lad den hæve i 1 time tildækket.
Ælt den igennem og form til en kugle.
Sæt den på en plade og lad den efterhæve i ½ time.
Drys med lidt mel, og bag brødet i en 225° varm ovn i ca. 30 minutter. - Lad det køle af på bagerist i 30 min inden der skæres i det.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Skriv en kommentar