"Surdej er ikke kun til rugbrød. Surdej giver en helt formidabel smag til brød og perfekt struktur, med lufthuller. Her har jeg ladet surdejen stå 2 dage på køkkenbordet, men jo flere dage den får lov at stå, jo mere udvikler smagen sig. Dog højst 4 dage, da brødet ellers får en lidt for skarp smag."
Lyst surdejsbrød
10 g gær
2 dl yoghurt naturel
2 dl vand
1 tsk groft salt
1 tsk honning
200 g grahamsmel
2 dl vand
1 spsk honning
2 tsk groft salt
600 g hvedemel
Dag 1
Opløs gæren i yoghurt og vand. Tilsæt salt, honning og grahamsmel og rør dejen til en grød. Dæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet i 2 dage.
Dag 2
Dejen begynder at boble i overfladen.
Dag 3.
Rør vand, honning og salt i surdejen. Rør hvedemelet i lidt efter lidt, brug en håndmixer med dejkroge.
Dejen skal være om meget, meget tyk grød. Den dækkes til og hæver i halvanden time.
Derefter skrabes dejen forsigtigt over på pladen med bagepapir. Pas på ikke at ødelægge luftboblerne. Dejen flyder ud, hvilket er meningen. Drys med lidt mel og lad den hæve tildækket 20 min.
Bag brødet ved 225 grader i ca. 15 min, skru derefter ned på 200 grader og bag brødet færdigt. ca. 10-15 min.
sofie bruun simonsen
Hej! Hvis jeg allerede har en surdej, hvad skal jeg så tage fra/hvor skal jeg så begynde?
Og kan dejen også bruges til boller?
Hilsen Sofie :)
Aina
Tak for en super god opskrift.
Loui
Velbekom, er glad for du kunne bruge den :)
Diana
Fantastisk brød! :)
Loui
Det er også bare al ventetiden værd :)
Louise
Anne Skeel
ser super lækkert ud,mit står og venter på at hæve færdigt :))