Pizzasnegle er altid et kæmpe hit på madpakken - både for børn og voksne. Jeg er i hvert fald fan af lige at nappe sådan et par stykker op af fryseren om morgenen og så er de tøet til frokost.
Det bliver bare ikke nemmere på travle dage. Og det bedste - de kan varieres i uendelighed med fyld og meltyper. Her er de bagt med hvid hvede, men jeg synes også at både rug og fuldkornshvedemel giver lækker smag og mæthed til dem.
Lad os suse over opskriften.
Pizzasnegle 101
- Kan jeg bruge andet mel? Jeps. Hvid hvede kan fint erstattes af andet groft mel eller bare udelades. Og det samme med hvedemelet; skal dine snegle være ekstra sprøde og saftige, så brug en pizzamel eller tipo 00 mel
- Hvad med durummel? Den hvide hvede kan fint erstattes af durummel, som gør sneglene ekstra sprøde.
- Kan jeg bruge færdiglavet dej? Du kan sagtens nappe en færdiglavet rulle dej, hvis det skal gå hurtigt. Eller endnu bedre, så køb pizzadej fra pizzamanden og brug det for super saftige snegle.
- Kan man bage pizzasnegle uden gær? Du kan erstattes gær med surdej, men udskiftes du med fx. bagepulver, så får du pizzasnegle, som lynhurtigt bliver tørre.
- Kan jeg koldhæve dem? Jeps, brug 5 g gær og kom dejen i køleskabet natten over - så får du pizzasnegle med endnu mere smag.
- Jeg orker ikke lige tomatsaucen? Så napper du bare en færdiglavet i supermarkedet - der findes et hav af gode saucer.
- Hvad med fyld, jeg er ikke vild med skinke? Der er utallige muligheder for fyld i pizzasnegle og det er kun fantasien, som sætter grænser her. Jeg er vild med den klassiske med skinke og ost, men pesto og ost er også virkelig lækkert. Her under finder du masser af ideer til fyld, så lad dig inspiere:
Ideer til fyld
- Rest af kødsauce fra aftensmaden + revet ost
- Bacon (så lækkert!)
- Parmeskinke + revet parmesan
- Pesto + ost
- Soltørrede tomater + basilikum
- Flødeost med smag
- Laks + rucola
- Forskellige slags oste
- Spinat + feta
- Pepperoni + ost
Vegetar eller veganske pizzasnegle
Skal dine pizzasnegle være vegetariske, så hiver du blot andet fyld ind i dem. Spiser du ost, kan du bruge soltørrede tomater, spinat, rucola eller feta i dine snegle. Skal de være veganske, kan du lave dem bare med en god tomatsauce eller pesto.
Flere madpakke opskrifter
- Pizza snurrer
- Rugboller og hønsesalat med estragon
- Foccacia brød med tomat og rosmarin
- Sunde madmuffins med laks og rucola
Ingredienser
Dej
- 2,5 dl lunken vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker, eller honning
- 1 spsk olivenolie
- 100 g hvid hvedemel, eller anden grov meltype
- 350-400 g hvedemel
Tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse koncentreret tomatpure
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tørret oregano
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 tsk sukker
- salt
- peber
Fyld
- 200 g skinkestrimler, eller parma/serranoskinke
- 100 g revet mozeralla
- tørret oregano
Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, honning, olivenolie og hvid hvede. Ælt derefter det hvedemel i lidt efter lidt, indtil dejen er glat og smidig. Den må ikke blive for tør! Lad den hæve tildækket i 30 min.
Tomatsauce
- Svits det hakkede løg og hvidløg ved jævn varme, det skal ikke tage farve. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og varm saucen op. Derefter tilsættes krydderier og saucen smages til. Varmes igennem et par minutter og pures herefter med en stavblender. Afkøles.
Pizzasnegle
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca. 30 cm x 50 cm. Fordel først halvdelen af tomatsaucen i et lag på dejen og drys derefter skinke og ost udover. Den anden halvdel af tomatsaucen fryses ned og bruges evt. til en gang pizzasauce.
- Rul dejen sammen på den lande led som til en roulade og skær den ud i 16 tykke stykker. Bøj den yderste ende ind under sneglene og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad sneglende hæve tildækket 15-30 minutter.
- Drys med oregano og bag sneglende ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 15 min til de er gyldne og bagte. Lad dem afkøle på en bagerist
- Kan fryses.
Julie
Skøn og nem opskrift. Godkendt af alle i vores familie. Dem bager vi helt sikkert igen :-)
Loui&bearnaisen
Tusinde tak for de fine ord Julie 🙏
Dejligt at høre at opskriften var et hit 😊
Hav en dejlig dag!
Solyc
Super fin opskrift.... kan anbefales 👌
Louiogbearnaisen
Dejligt at høre Søren - tak 🙏 😊
RaSsI
heeej Louise.. det er rassi... så er det snart skiferie og så skal jeg bage pizzasnagle... vi har lige bagt mine boller... det gik fint men vi havde ik noget grahamsmel :( ... men vi brugte lidt rug mel og hvidhvedemel...og far ville ha at der skulle en brødblanding i..men jeg ville ik have det så han tog lidt brødblanding i den ene skål... vi ses søs