"Fennikelen i brødet gør det iddelt som madbrød og perfekt som tilbehør til supper."
Rugmelsbrød med fennikel
2 dl A38 eller andet surmælksprodukt
3 dl vand
25 g gær
1 spsk salt
1 spsk knust fennikelfrø
2 spsk olivenolie
1 spsk sukker
300 g rugmel
ca. 400-500 g hvedemel
Opløs gæren i A38 og vand. Tilsæt salt, olie, knuste fennikelfrø og sukker. Rør rugmelen i og tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen, den skal være klistret, så tilsæt ikke for meget mel selvom den hænger fast i både bord og fingre. Når dejen er godt æltet, formes den til en kugle og hæver tildækket i ca. 2 timer.
Drys lidt mel ud på en bageplade med papir. Med en dejskraber, skrabes dejen forsigtig ud på pladen.
Saml den lidt og form den til et brød. Dæk brødet til og lad det hæve halvanden time.
Pensl brødet med sammenpisket æg og skær et snit på langs. Drys med lidt mel.
Bag brødet ved 225 grader på nederste rille i ca. 15 min. Skru ned til 200 grader og flyt brødet til miderste rille i ca. 20 min.
Skriv en kommentar