Grovtrekanter
12 stk
- 50 g hørfrø
- 2 dl kogende vand
- 2 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 1 spsk brun farin
- 2 stk salt
- 50 g solsikkefrø
- 50 havregryn
- 100 g grahamsmel
- ca. 300 g hvedemel
Hæld kogende vand over hørfrøene og lad dem trække i 30 min.
Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt de udbløde frø. Kom salt, farin, solsikkefrø, gryn og grahamsmel i og rør godt rundt. Ælt hvedemel io lidt af gangen, indtil dejen er smidig og lidt klistret. Hæver tildækket i 1 time.
Dejen slåes ned og deles i 2. Rul hver stykke ud til en pølse og tryk den lidt flad, så den danner en rektangel. Skær hver stykke ud i 6 trekanter, så der bliver 12 i alt. Lad dem hæve tildækket på en bageplade i 30 min.
Pensl med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i ca. 12-15 min.
Skriv en kommentar