Jeg elsker chokoladeboller med masser af tandsmør på. Det er bare en rigtig luksus.
I dag bagte jeg de her lækre chokoladeboller. Jeg havde ikke nok hvedemel, så jeg kom også durummel og lidt sigtemel i dejen. Meget lækkert med mere fyld i bollerne og masser af mørkt chokolade - jeg bruger altid 70%. Lige om lidt går turen i skoven med familien og så står den på hjemmebagte chokoladeboller bagefter. Så bliver min weekend ikke bedre.
Chokoladeboller
-
2 dl vand
-
1 dl yoghurt
-
25 g gær
-
1 dl durummel
-
1 dl sigtemel
-
1 spsk olie
-
1 tsk salt
-
50 g hakket chokolade 70%
-
Hvedemel
Det hele blandes sammen og dejen kommes i køleskabet i 2 timer. Dejen skal være klæg.
Dejen tages ud og efterhæver på køkkenbordet 1 time. Med en grydeske formes boller, der kommes på en bageplade. Boller sættes ind i en kold ovn og bages ved 225 grader i ca. 10-15 min.
Fjellaben
De ser totalt lækre ud, men hvor meget hvedemel skal der i? Og min ovn når da kun op på 150 grader på et kvarters tid, skal de have varmluft?
Loui
Der skal hvedemel i, indtil dejen er klæg og klistret. Og med hensyn til ovnen skal det ikke være varmluft. Ovne er meget forskellige med hvor hurtigt de når temperatur. Du kan evt. lade bollerne hæve lidt på bordet, hvis de ovn varmer langsomt :)