"Endnu en portion er allerede sat over - let, luftigt og med en sød, krydret smag fra de soltørrede tomater."
Rødt madbrød med soltørrede tomater
- 15 g gær
- 7 dl koldt vand
- 1 spsk salt
- 1 spsk sukker
- 2 spsk tomatpure
- 75 g yoghurt
- ¼ dl smeltet smør
- ¼ dl olivenolie
- 4 spsk hakkede soltørrede tomater
- 500 g durummel
- 1 kg italiensk hvedemel (tipo OO)
Opløs gær i vandet. Tilsæt salt, sukker, tomatpure, yoghurt, smør, olie og soltørrede tomater
Derefter tilsættes durum og hvedemelet lidt efter lidt - dejen skal være klæg.
Kom dejen tildækket i køleskabet og lad den stå min. 18 timer - sørg for den er i en meget stor skål, da den hæver meget!
Dejen tages ud og skrabes ud på et meldrysset bord. Herefter er der uendelige muligheder.
- Del dejen i store portioner som let formes til boller og trykkes let flade. Drys med oregano, skinkestrimler og revet ost.
- Form dejen med let hånd, for ikke at ødelægge luften, til et brød. Kom brødet direkte på en bageplade eller i en form og drys med rosmarin.
Tænd ovnen på 250 grader og lad brødet hæve imens. Når ovnen er klar bages brødet ved 225 grader i ca. 25 min ved boller og 35-40 min ved stort brød.
Skriv en kommentar