"Det er ikke lige altid man har tid til at vente et døgn på koldhævede boller. Nogle gange finder man ud af om morgenen, at der bare skal nybagte boller på bordet til eftermiddagskaffen og de skal stadig være gode, grove og luftige. Så er de her perfekte."
Halvdags stykker med græskarkerner
10 stk
- 25 g gær
- 3 dl koldt vand
- 2 dl yoghurt
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk sukker
- 2 spsk olie
- 1 dl grahamsmel
- 1 dl groft speltmel
- ½ dl græskarkerner
- 3 dl hvedemel
Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt yoghurten. Kom salt, sukker, olie og kerner i og rør det ud.
Grahamsmel og speltmel kommes i og hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal være klistret. Rør dejen rigtig godt sammen, gerne i 5 min, så der kommer masser af luft i dejen.
Dæk skålen med film og stil den i køleskabet i 3 timer. Derefter tages skålen ud og hæver videre på køkkenbordet i 1,5 time.
Tænd ovnen på 225 grader. Med 2 skeer sættes klatter af dejen på en bageplade, form dem lidt og top dem op. Når ovnen er varm kommes bollerne ind og der skrues ned på 200 grader. Bages ca. 15 min.
Skriv en kommentar