"Studiet er begyndt og dermed er det tid til madpakker igen. Sneglene herunder er inspireret af de traditionelle pizzasnegle, som trængte til lidt fornyelse.
Super nem og super billig madpakke løsning. Sneglene tages blot op frosne om morgnen og til middag er de optøede og ikke lunkne som rugbrødsmadderne nemt bliver.
Hvis man ønsker en mere sprød udgave kan grovmelen udskiftes med durummel."
Grove frokostsnegle med soltørrede tomater, smelteost og rosmarin
16 stk
- 25 g gær
- 2,5 dl lunken vand
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk honning
- 1 spsk olie
- 100 g hvid hvedemel (eller andet grovmel)
- 300 g italiensk mel (tipo 00/pizzamel)
- 1 glas hakkede soltørrede tomater
- 200 g smelteost
- 1-2 spsk tørret rosmarin
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, honning og grovmelet og rør det sammen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, pas på dejen ikke bliver for tør. Dejen æltes smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min.
Imens drænes de soltørrede tomater fra olien og blandes sammen med smelteosten. Krydr med salt og peber.
Udrul dejen på en meldrysset bord til ca. 50 cm x 30 cm. Smør fyldet ud på dejen og drys med rosmarin. Som en roulade rulles dejen sammen til en pølse. Skær 16 stykker ud og læg dem på en bageplade. Trykkes let flade.
Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 15 min. Drys med lidt rosmarin og bag sneglene ved 200 grader i ca. 15 min, indtil de er gyldne.
Grove frokostsnegle med spinat, soltørrede tomater og revet mozzarella
16 stk
- 25 g gær
- 2,5 dl lunken vand
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk honning
- 1 spsk olie
- 100 g grahamsmel (eller andet grovmel)
- 300 g italiensk mel (tipo 00/pizzamel)
- 200 g hakket frossen spinat
- 1 glas soltørrede hakkede tomater
- 100 g revet mozarella
- Salt
- Peber
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, honning og grovmelet og rør det sammen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, pas på dejen ikke bliver for tør. Dejen æltes smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min.
Imens optøes spinaten i en gryde ved svag varme. Når den er optøet vrides den fri af væde og krydres med salt, peber, og evt. muskat.
Dræn de soltørrede tomater for olie.
Udrul dejen på en meldrysset bord til ca. 50 cm x 30 cm. Kom først spinaten udover dejen, dernæst de soltørrede tomater og tilsidst osten. Som en roulade rulles dejen sammen til en pølse. Skær 16 stykker ud og læg dem på en bageplade. Trykkes let flade.
Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 15 min.
Bag sneglene ved 200 grader i ca. 15 min, indtil de er gyldne.
Line
De ser vildt lækre ud, de skal prøves! Har du nogle umiddelbare ideer til andet fyld? Og hvilken smelteost brugte du i din første version? :-)
Louiogbearnaisen
Hej Line,
Tak for din kommentar - glad for at høre, at du kan bruge opskriften 😊
I forhold til smelteost kan du bruge den, du bedst synes om, eller den du lige har ved hånden. Det er ikke så vigtigt, om det er et bestemt type eller mærke.
Fyldet kan varies i det uendelige, alt efter hvad man mest er til...en lækker bolognese kommer man absolut også langt med 😋
Håber det kan hjælpe dig - god bagelyst!
Kamilla
Så har jeg lige prøvet din opskrift på frokostsnegle med begge slags fyldt... Nøøøøøøj hvor er de bare lækre. Manden og jeg har hver vores favorit - så vi skal ikke slås om dem ;) Dejen var super nem at rulle ud og arbejde med. Det plejer ellers at være et problem, at man får brugt for meget mel så dejen ikke er klistret. Men den var både smidig og lækker luftig da den kom ud at ovnen :) glæder mig til at prøve nogle af dine andre opskrifter.... Vh. Kamilla
Loui
Hej Kamilla
Jeg er rigtig glad for, at høre du kunne bruge opskriften :) Fyldet kan jo varieres i det uendelige, så det er så mange muligheder med frokostsneglene :)
Mange hilsner
Louise