"Søndag er altid bagedag for mig. Bollerne blev til efter mangel på grovmel. Istedet måtte der ændres straregi og yndlingsgrynene blev hevet frem.
Efter jeg endelig har fundet et supermarked, der fast fører kornkammerets blanding med 5-gryn, har havregrynene måtte vige pladsen.
Grøden bliver mere grovkornet, men det giver et super resultat i de færdige boller, som bliver saftige og luftige."
Grødboller med 5 gryn
16 stk
-
60 g 5-gryn
-
3 dl kogende vand
-
1 dl cremefraiche
-
25 g gær
-
3 dl lunken vand
-
1 spsk olie
-
2 tsk salt
-
2 håndfulde græskarkerner
-
Hvedemel
Kom det kogende vand over grynene og lad dem trække i 10 min.
Udrør gæren i det lunkne vand og lad det stå, mens grynene trækker.
Når grynene er blevet til en tyk grød, røres cremefraichen ud i og det hele kommes i gærblandingen.
Tilsæt salt, olie og græskarkerner og bland det hele godt.
Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes ca. 6-8 min til den er smidig og slipper skålens sider.
Kom den tilbage i skålen og lad dejen hæve tildækket i 11/2 time.
Dejen deles i 16 stykker, som formes til boller på en bageplade. Efterhæver 30 min. tildækket.
Bollerne bages 12-15 min. ved 225 grader.
Christina Sørensen
Hejsa.
Vil lige høre m hvor du køber det 5 gryde.?
Meny og Coop er holdt op med at forhandle det i min by 😔
Mvh Christina
Louiogbearnaisen
Hej Christina,
Du kan finde 5-Gryn blandingen online :-)
God bagelyst!
Laura
Der står heller ikke mængde på sukker!😁
Louiogbearnaisen
Hej Laura,
Tak for dit spørgsmål.
Der skal slet ikke sukker i opskriften - det er en fejl, og det beklager jeg meget.
Det er nu rettet :-)
Hav en dejlig weekend.
Heidi
Der står ikke mængde på hvedemel.
Louiogbearnaisen
Hej Heidi,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Mængden på hvedemel er med vilje ikke ikke skrevet på, da det varierer - dejen skal være smidig og slippe skålens sider :-)
Hav en dejlig dag!