"Jeg leder stadig efter det perfekte ciabattabrød. Men igår skulle det bruges til aftensmaden og derfor var hævetiden begrænset. Brødet her er et super lækkert bud på et hurtigt brød, der får den gode struktur og seje bid.
For en ekstrasprød skorpe bages brødet på en bagesten og sprayes med vand hver 10. minut."
Ciabattabrød
2 stk.
-
45 g gær
-
3,5 dl varmt vand
-
11/2 tsk salt
-
1 tsk sukker
-
1 spsk olivenolie
-
7 dl Tipo 00
Bland vand, gær og sukker i en lille skål og lad det stå indtil det bliver cremet, ca 15 min.
I en stor skål blandes mel og salt. Når gæren er klar tilsættes blandingen til melet sammen med olivenolie.
Brug en røremaskine (eller håndmixer) til at ælte i 6-7 min. Dejen skal være meget klistret og sej.
Smør en skål med olie og kom dejen deri, dæk med film og viskestykke og lad dejen hæve 2 timer.
Kom rigeligt med mel på bordet og skrap forsigtigt dejen ud. Med en skarp kniv deles dejen i 2, som vendes forsigtigt rundt i melet.
Kom de 2 dele på bagepapir og stræk dem lidt til et brød. Med fingerspidserne prikket let i dejen.
Dæk brødene med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve 1 time.
Ovnen forvarmes med bageplade i ved 250 grader. Når den er brændende varm, tages pladen ud og brødene skubbes forsigtig over på pladen. Kom dem i ovnen og skru ned til 225 grader.
Bages 20-25 min, indtil de er gyldne og sprøde.
Maiken
Super god opskrift. Store og flotte brød. Lige klar til et sætte tænderne i.
Vi bruger brødet hovedsageligt til madpakker alla sandwich.
Vil blive gemt 👍
Louiogbearnaisen
Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften - bliver helt lækkersulten ved tanken om en sandwich lavet med dette lækre brød 😋
Hav en fortsat skøn dag!
Anette
Har lige bagt dit ciabattabrød, Og det blev super godt, også selvom jeg kom halv hvedemel og halv durumhvede. Tak for opskrift-også med den nye detalje som at lade væske og gær stå en stund inden, og hælde det oveni melen-det var et spændende "forsøg" fra min side;-)
Hilsner og go aften fra Anette
Louiogbearnaisen
Hej Anette,
Tusinde tak for din besked - dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at brødet blev godt :-)
Også en rigtig dejlig dag til dig og god weekend, når du kommer så langt :-)
Grethe
Jeg svarer hvis brødet er godt
Venlig hilsen Grethe