"Dejen her plejer jeg at lave med tomatpure og soltørrede tomater, men da den skulle have pizzatopping, blev dejen helt enkel. Den lange hævetid gør den lækker saftig og luftig.
Jeg erstattede kun lidt af durummelet med grovmel, men der kan med fordel laves halv om halv."
Store pizzabrød med pepperoni
8 stk.
-
15 g gær
- 7 dl koldt vand
- 1 spsk salt
- 1 spsk sukker
- 75 g yoghurt
- ¼ dl smeltet smør
- ¼ dl olivenolie
- 400 g durummel
- 100 g hvid hvedemel
- 1 kg italiensk hvedemel (tipo OO)
- 2 dl tomatsauce
- ½ pakke pepperoni
- 100 g revet ost
Opløs gæren i vandet og lad det stå 5 min. Kom de øvrige ingredienser i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt.
Dejen skal være klistret og sej. Dæk skålen til med plast og kom den i køleskabet i min. 18 timer.
Dejen tages ud og hviler på køkkenbordet 1 time. Forsigtig vippes den ud af skålen og formes til 8 store, flade boller.
Smør dem med tomatsauce, kom pepperoni og revet ost på.
Forvarm ovnen til 225 grader, imens hæver bollerne.
Bag dem midt i ovnen i ca. 15-17 min.
Skriv en kommentar