"I weekenden går turen mod Tyskland i tog. Til overlevelsespakken er der derfor blevet bagt til den store guldmedajle.
Brødene her er ikke rigtig focaccier, men istedet en dej dertil. Ofte har jeg lavet minipizzaer af traditionel pizzadej, men der skal fornyelse til.
Jeg er vil med focacciadej, den er luftig og blød pga. af olien. Desværre dur grovmel og rigtig focaccia bare ikke sammen. Det bliver ligesom bare ikke helt rigtig. Men til brødene her fungerer det perfekt. Om de kan redde en lang togtur tvivler jeg ikke på."
Focaccier med tomat, gris og ost
ca. 15 stk
Dej
-
6,5 dl lunken vand
-
1 dl olivenolie
-
20 g gær
-
150 g grovmel
-
700-800 g italiensk hvedemel
-
1 spsk groft salt
-
1 dl durummel til udrulning
Vand og olivenolie blandes i en stor skål. Gæren tilsættes og røre ud. Tilsæt først grovmelet og dernæst saltet. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Vip dejen ud på køkkenbordet og ælt. Den skal være blød og klistret. Ælt, ælt, ælt lige indtil det gør ondt i armenen. Bid smerten i dig og ælt lidt mere. Dermed skulle du gerne opnå en æltetid på 12-15 min.
Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i 3 timer.
Fyld
-
En god tomatsauce
-
100 g skinkestrimler
-
100 g pepperoni af den gode slags
-
150 g revet mozerellaost
Del dejen i 15 stykker. Form dem flade og læg dem på bageplade med bagepapir. Tomatsaucen kommes på og herefter skinke/pepperoni og en revne ost.
Dæk brødene til og lad dem efter 30 min.
Bages ved 225 grader i 15-20 min.
Maria
Lyder lækkert! Når du skriver 'god tomatsovs', hvad er så det?☺
Loui
Hej Maria,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
En god tomatsovs er én med et højt indhold af tomat - altså mere tomat end vand og sukker, som tomatsovs ofte kan bestå af :-)
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en dejlig dag.
Nadja
Hej Louise,
Tak for svaret! Det vil jeg prøve. Det altid lækkert med ny inspiration til bagværket!
God aften!
Nadja
Hej Louise, super blog!
Jeg tænker om det er væsentligt om det er italiensk hvedemel eller alm hvedemel? :-)
Loui
Hej Nadja
Beklager mit meget sene svar.
Men jo, det er der. Italiensk hvedemel også kaldet TIPO 00 giver en anden struktur til brødet, da det er "stærkere".
Men du kan godt bruge alm. hvedemel, bare husk det skal have et højt proteinindhold.
God weekend :)
Mange hilsner
Louise