Så er jeg sprunget på rawfood bølgen! Eller måske ikke helt, kun i forlængelse af et eksperiment, som indgår i vores pensum: "Lev af rawfood i et døgn og observer."
Rawfood? En livsstil hvor alt mad er rå og uforarbejdet, dvs. det må ikke være opvarmet over 42 grader. Altså er pasteurisret, genmodificeret, forarbejdet, kogt, stegt, bagt, sprøjtebehandlet, mikrobølgebehandlet eller kemiskbehandlet mad bandlyst + kunstige tilsætningstoffer og E-numre.
Og hvorfor så alt det her? Ved at leve sådan vil du, ifølge rawfood, kort sagt blive lykkeligere - fysisk og mentalt.
Jeg vil ikke gå dybere ind i konceptet eller rigtigheden af det. Kost er individuel og derfor er det en genial opgave at have i pensumplanen.
Men ja, da min diabetes sætter lidt en stopper for at kunne leve 100% "rawfoodsk", har jeg bestukket en testperson. Så indtil da, står den på resarch. Bogen "Rawfood - intelligent, forførende og sundmad til álle", kommer til at være udgangspunktet for mine retter, i en skøn blanding af nogle amerikanske blog: vældige didikerede til rawfood.
Så her kommer lige en lille smagsprøve på eksperimentet. Om kagen smager, som en rigtig brownie vil jeg måske ikke sige.... men dårlig er den slet ikke. Så under navnet rå nødde-frugt-kakao-kage kunne jeg sagtens blive fan ;)
Men jeg har dog endnu en "chokoladekage" i ærmet, så måske den lever op til navnet?
Jeg glæder mig i hvert fald bare til at prøve at lave mad på en ny måde.
Ingredienser
- 35 g mandler
- 35 g valnødder
- 50 g hasselnødder
- 30 g paranødder
- 100 g dadler uden sten
- 40 g svesker uden sten
- 3 spsk rå kakaopulver
- 3 spsk vand
- 2 spsk neutral olie - gerne kokosolie
- 1 nip salt
- evt. kokosmel
Sådan gør du
- Start med at blende alle nødderne. Hvis du har en sej blender tager du alle sammen, ellers så tag dem lidt af gangen. Kom resten af ingredienserne i blenderen, undtagen vandet. Blend og tilsæt vandet lidt efter lidt. Massen skal være tyk og ensartet, gerne med lidt nøddestykker i.
- Beklæd en lille form med madfilm og kom kakaomassen ud heri. Bred den godt ud og tryk den sammen. Resterne af madfilmen (den som er ud over siderne) vippes ind over kagen og lukkes godt. Kom kagen i køleskabt i 3-4 timer eller i fryseren i 1 time.
- Server den i små bidder, drysset med nødder, kokos, kakaopulver, kakaonibs, bær eller hvad du syntes.
- Opbevar browniebidderne i køleskabet i en luftætboks.
Anja
Jeg forsøgte mit med opskriften. Mega lækker men synes, den er lidt flydende. Hvor fast var din? Og hjalp det meget at fryse den? Synes min er for blød i det, men den har også kun været i køleskabet. :-)
Louiogbearnaisen
Hej Anja,
Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Konsistensen afhænger en del af dadler og svesker, og hvor "bløde" de er. Prøv næste gang at tilsætte lidt mindre vand og se, om ikke det hjælper 🙂