Mellemmåltider eller snacks er en stor del af min hverdag og jeg kunne ikke undvære mine små måltider. Ofte får jeg spørgsmål om ideer til mellemmåltider, da man nemt falder i æblefælden eller..kage! Så here we go.
Stængerne her er sunde, nemme og så smager de skønt. Ud fra denne opskrift har jeg lavet 3 udgaver til mellemmåltider. Snoede stænger med fetadip (dem her), rugbrødshapsere med basilikumpesto og rugbrødstænger med mørk 70% chokoladeovertræk - den er rigtig god!
Udgaven her er med en fetadip med rød peberfrugt. 2 stænger + 4 spsk fetadip, så er mellemmåltidet serveret og er lækkert at hive frem på studie eller arbejde.
Stay turned, de andre udgaver følger :)
Ingredienser
- 100 g skårne rugkerner
- 2 dl vand
- 1 hvidtøl eller stout
- 35 g gær
- 2 spsk hytteost
- 1 spsk brun farin
- 2 tsk groft salt
- 300 g fuldkornsrugmel
- 200 g hvedemel
- 1 dl hvedemel til formning
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Kom rugkerner og vand i en gryde. Kog det op og kog kernerne 5 min. Tag gryden af varme of lad rugkernerne trække i gryden indtil, grøden er fingervarm.
- Kom øllet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt hytteost, farin, salt og rugkernerne. Rugmelet røres i.
- Ælt dejen med en håndmixer, mens hvedemelet tilsættes. Rør dejen godt med mixeren i ca. 6-7 min.
- Skålen dækkes til og hæver ca. 1 ½ time.
- Dejen deles i 2. Hvert stykke rulles ud til en firkant på 2 cm i tykkelse. Dejen deles i 12 stykker a 2 cm bredde. Dejen lægges på en bageplade med papir - sno dem eventuelt. Dæk dem til og lad dem hæve 20 min.
- Stænger bages ved 225 grader i ca. 12-15 min. Afkøles på en bagerist.
- Kan fryses.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Jette
Hvad kan man erstatte hytteost med? Jeg bor i Frankrig og har ikke fundet hytteost hernede, Kan man bruge creme fraiche, skyr, yoghurt eller lignende?
Louiogbearnaisen
Hej Jette,
Jeps, det kan du sagtens - bare et andet surmælksprodukt 🙂
God bagelyst!
Nicla
Hejsa
De ser vildt lækre ud, dem vil jeg hjem og bage i dag. Men jeg er i tvivl om en ting, hvor meget øl skal der i, der står 1. Er det 1 dl eller hvordan? :)
Loui&bearnaisen
Hej Nicla
Det er en almindelig flaske øl - det vil sige 0,33 L :)
Ann
De er sindssygt gode. Mine børn får dem med i "frugtposen" i skolen som mellemmåltid med lidt frugt, nødder, stk ost eller lignende on the side. Det er absolut et hit at kalde dem små lyssværd ;-)
Loui&bearnaisen
Hej Ann
Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre, at opskriften kan bruges :)
Haha, genialt med dæknavnet lyssværd - sådan et ville jeg gerne have haft med som barn ;)
Mange hilsner Louise
Louise
De her skal da bages i weekenden! Et lille spørgsmål: Jeg købte en pose knækkede rugkerner, da jeg skulle bage dine Rugstykker (som blev rigtig gode!) - kan knækkede rugkerner også bruges her, eller skal de være skårne?
Loui
Lyder som en god weekendplan :)
Du kan sagtens bruge de knækkede rugkerner .
God weekend
Louise
Nina Jacqueline
Hold op, hvor ser det lækkert ud og altid dejligt med et relativt sundt alternativ, til os chokolade-elskere :)
Vh. Nina j.
Ninajacqueline.wordpress.com
Loui
Hej Nina
Tak :)
Ja, sunde alternativer med chokolade er også altid et hit her :)
Chokolade er jo bare fantastisk.
God Weekend
Louise
Jette
Hej
Jeg er lige begyndt at læse din blog. Jeg må sige det er meget lækre opskrifter du lægger ud. Meget inspirerende. Kan du ikke få plads til at lægge fetadippen ud også, den vil jo være genial til en gulerods- eller agurke-stang som en sundere snack:)
Loui
Hej Jette
Tusinde tak :) Er glad for at høre du kan lide bloggen.
Jo, det kan du tro jeg kan. Smider den op en af dagene :)
Mange hilsner
Louise
MissMuffin
Lækker detalje med chokolade-overtræk! Jeg har netop li fundet den opskrift frem på rugbrødsstænger, som jeg har haft liggende i evigheder.. De må snart bages og have chokoladeovertræk:)
Loui
Ja, er ret vild med pålægschokolade og rugbrød sammen, så det måtte jeg lige lege lidt med :) Og det er kun endnu bedre med god 70% chokolade!
Glæder mig til at se din udgave :)