De lækre saftige rugstykker, som jeg bagte til min lakserilette. Som jeg før har skrevet, er jeg ikke verdens største fan af almindeligt rugbrød, da det bare alt for hurtigt bliver tørt og kedeligt. Jo, når jeg kan få et helt friskbagt fra bageren med god spegepølse eller lun leverpostej, er rugbrød min livret - men så slutter det vist også der.
Men så det jo godt, man kan snyde og bage rugbrød som ligner boller. Opskriften herunder er med almindeligt gær, men har du en surdej i køleskabet, så skal du helt sikkert bruge den!
________________________________________________________________________________________________
Ingredienser
- 1,5 dl knækkede rugkerner
- 3 dl vand
- 2 dl yoghurt
- 1 dl hvidtøl
- 1 spsk salt
- 15 g gær
- 1 dl solsikkekerner
- 100 g rugmel
- 150 g fuldkornsmel
- 250-300 g hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Kom rugkerner og vand i en gryde og kog det i 5 min. Lad kernerne køle af.
- Yoghurt, øl og salt røres sammen med rugkernerne. Dernæst røres gæren i.
- Rugmel og fuldkornsmel tilsættes, mens der røres godt. Brug evt. en håndmixer eller røremaskine ved lav hastighed, Ælt i 3-5 min.
- Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens der stadig røres. Dejen skal være blød, men ikke våd.
- Drys lidt mel over dejen og kom film over skålen. Dæk med et viskestykke og stil skålen i køleskabet i 6 timer.
- For en lille bradepande med bagepapir. Hæld forsigtig dejen ud i formen og fordel den jævnt. Dejen skal have tykkelse på ca. 3 cm. Dæk formen til og lad dejen efterhæve 1 time på køkkenbordet.
- Med en våd, skarp kniv skæres dejen i firkanter (ikke helt igennem) Drys med solsikkekerner og bag brødene ved 225 grader i ca. 20-25 min. Afkøles på en rist.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Camilla
Hej, mine rygstykker var fuldstændig klæge og ubagte efter 25 minutter i ovnen. Er det noget du har oplevet og hvad kan jeg have gjort forkert?
Louiogbearnaisen
Hej Camilla,
Hmm, det kunne lyde, som om din dej måske er blevet æltet for meget. Bruger du en røremaskine til at ælte, så giv den måske kun 3 minutter. Det kan også være, at dejen har overhævet, så den har mistet pusten.
Prøv igen og fortæl os om resultatet :-)
God bagelyst!
Anne Marie
Hejsa.
Undskyld, ved godt at jeg tidligere i dag har spurgt ved en anden ret, men ved du hvor mange kacl. der er i hver stykke??? Og kan de spises når man ønsker at tabe sig???
De ser sindsyge lækre ud..
Loui
Nej, det ved jeg desværre ikke. Jeg har ikke lavet næringberegning på dem. Men de kan indgå i et vægttabningsforløb, herunder vil jeg anbefale 1 stk. til frokost.
Mette
Lækkert, men jeg elsker hjemmebagt rugbrød, som vi har bagt selv i guderne-må-vide-hvor-mange-år. Jeg kan anbefale Claus Dalby's opskrift, som du kan finde på hans hjemmeside. Tilsat lidt af Meyers maltmel bliver det udover smagfuldt også smukt at se på. Jeg elsker også rugstykker i stil med dine og kan anbefale en blanding af rugmel og tipo 00. God torsdag aften - glæder mig som altid til ny inspiration hos dig. Til lykke med artiklen!
Louise
Dem skal jeg have lavet! :) Et lille spørgsmål: Skal vandet hældes fra rugkernerne, når de er kogt, eller skal vandet også bruges?
Loui
Vandet skal bruges :)