Jeg er skam i live endnu! Det var jo faktisk meningen, at jeg ville have smidt en håndfuld opskrifter op i weekenden, men istedet valgte jeg, at overgive mig til weekenden, familietid og en hel del madindtagelse.
I dag starter jeg på min speciale-linje på studiet og går fra 40 til 14 mennesker i klassen. Derudover får vi fast klasseværelse og lur mig om det ikke er i køkkenet. Så jeg er ret sikker på de næste mange måneder nok skal blive ganske gode (:
Men tilbage til maden og forretten, som jeg pænt lovede kom i lørdags. Første halvdel af opskriften får I idag, hvor det er de fineste bagte brødskåle. Ærtesuppen må vente til imorgen.
Brødskålene her er geniale og vækker altid en masse beundring. Derudover fungerer de som "brød" til suppen - kanten er nemlig lige til, at brække af og dyppe (;
Og jo, de holder helt tæt!! De bliver på ingen måde bløde eller mister formen udenpå, når den varme suppe kommer i.
Er det ikke lige suppe du skal servere, så brug dem til en god portion Chili-con-carne eller lav dem små og fyld dem med dip og dyppelse. Der er simpelthen frit valg på alle hylder (:
Ingredienser
- 15 g gær
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- ½ dl olivenolie
- 6-8 dl hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt salt, olivenolie og ælt hvedemel i lidt efter lidt.
- Ælt dejen godt, til den er let og smidig.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve 30 minutter.
- Beklæd 3-5 suppeskåle eller andre ildfast skåle med bagepapir. Vend dem på hovedet på en bageplade.
- Dejen deles i 3-5 stykker og rulles ud til en cirkel. Brug godt med mel.
- Ryst overskydende mel af dejen og pres dejen ned over den beklædte skål.
- Pres dejen godt rundt om skålen, så der ikke er luft mellem dej og skål.
- Sæt de omvendte skåle med dej ind i oven og bag dem i ca. 20 min ved 225 grader.
- Når de er blevet gyldne og let sprøde tages de ud.
- Tag forsigtigt dejskål og suppeskål fra hinanden - det hjælper at lirke lidt.
- Brødskålene vendes om, så de står som rigtige skåle på bagepladen. Bag dem 5-10 min mere, så det indvendige af skålen bliver let bagt.
- Køl dem af på en bagerist.
Afhængig af størrelsen på skålen, er opskriften til 3-5 skåle. Herunder er lidt billeder fra tidligere, hvor brødskålene er blevet bagt i en lavere form.
Sanne
jeg vil også gerne vide hvor meget mel du kommer i :-)
Louiogbearnaisen
Hej Sanne,
Tak for dit (ret så relevante) spørgsmål til opskriften :-)
Der skal ca. 500 g hvedemel i - det er nu opdateret i opskriften.
Hav en fortsat dejlig dag og god weekend.
Mette
Aiiii hvor genialt!!! Men jeg vil nu også gerne vide hvormeget mel der skal i ;o)
Emma
Super sødt og fint! Skal prøves.
Du har vidst ikke skrevet hvor meget mel, eller har jeg bare overset :-) ?
Piskeriset
De er da også supersmarte! De er straks skrevet bag øret :-)
Kristine
Nøøøjh hvor er de altså smarte :) Dem må jeg så absolut kopiere ;) HAPS! **Ctrl-C - done**
Dejligt med ny start på studiet. Det glæder jeg mig altså til at høre meget mere om ;)
Loui
Ja, de er SÅÅ fine :D Jeps, det er lige hvad jeg trænger til - og du kan godt forbedrede dig på en hel masse snak, har jo snart en hel del, der skal sladres om ;)