Sikke en uge jeg har haft! Planerne for sidtse uge lød på kontortid, køkken og fotografering, hvor jeg har en hel del sjove og mindre sjove hængepartier. Men skæbne ville det ikke sådan!
Onsdag stod jeg nemlig op til hylder, som stod halvt ude af væggen og jeg måtte i gang med en større omflytning, kaos og skabs-køb. Puuh, det er altså ikke helt nemt, når pladsen er trang. Men i går blev den sidste kasse endelig smidt i skuret og jeg kunne se mit køkken igen. Hurra!
Brownie:
Kaffe, mokka, espresso brownies med lidt ekstra kaffe, mokka, espresso. Heeeaven. Kan du høre englene synge? Det kan jeg også, for de er inviteret til de her brownies (;
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Jeg lavedeen flødeskumstop og kan da også anbefale en is-top, jeg har haft afprøvet igår aftes. Bare udskift piskefløde med vaniljeis og vupti, perfekt dessert (: Er du rigtig i det sjove hjørne, så lav en omgang kaffe/karamelsirup og hæld udover isen. Ja, det skulle da også lige prøves igår.
Naah, men er du ligeså kaffegal som mig, så er den skønne opskrift herunder. Kan du slet ikke lide noget med kaffesmag (selvom det jo er helt udelukket), så vent til senere på ugen. Her kommer konkurrenten; Brownie-sandwich med hinbær-swirl-is. Orrk, glæd dig (:
Ingredienser
Brownie
- 115 g smør
- 100 g 70% chokolade
- 200 g sukker
- 4 alm. æg
- 3 tsk instant espressopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- ¼ tsk salt
- 100 g hvedemel
- 1 håndfuld hakkede valnødder, ristede
- 50 g valgfrie chokoladeknapper
Top
- 2 dl piskefløde
- 3 tsk kold espresso
- 1 tsk vaniljesukker
- Chokoladespåner
Sådan gør du
- Kom chokolade og smør i en lille kasserolle og smelt det ved lav varme.
- Tag gryden af varmen og pisk sukkeret i.
- Tilsæt æggene ét af gangen, pisk godt mellem hvert.
- Bland espressopulver, salt, vaniljesukker og mel sammen.
- Sig melblandingen i browniedejen og vend det hele sammen.
- Tilsæt valnødder og chokoldeknapper.
- Hæld dejen i en bagepapir-beklædt bageform.
- Bag brownien ved 170 grader i cirka 30 minutter. Den skal være fast på overfladen, men være fugtig i midten. Tjek med en tændstik. Den må endelig ikke blive overbagt.
- Tag brownien ud og lad det afkøle i formen på en bagerist.
- Når brownien er afkølet kommes den i køleskabet et par timer - gerne natten over.
Servering
- Tag brownien ud 30 minutter før servering.
- Skær den i passende firkanter.
- Kom piskefløde, espresso og vaniljesukker i en skål.
- Pisk fløden til let skum.
- Kom flødeskummet i en sprøjtepose med tyl og sprøjt en top på hver stykke brownie.
- Drys med chokolade og server.
Anne-Sofie
Hej hej :)
Hvor mange stykker bliver der ca. til, og hvilken størrelse bageform bruger du? :)
Louiogbearnaisen
Jeg brugte en 20x20 form, og der bliver der cirka 16-20 brownies ud af, men det kommer selvfølgelig an på, hvor store du skærer stykkerne 🙂
God bagelyst!
Lone
Hej Loui!
Nøj, hvor ser den bare lækker ud og nem opskrift. Du har godt nok skrevet antal stk., men hvilken bageform, har du benyttet? Størrelse og keramik eller metal? Den kage MÅ jeg bare prøve, ekspresso og chokolade sammen, det er godt!
Tak for en dejlig blog med masser af god inspiration,.
Hilsen Lone