Jeg har søgt med lys og lygte efter definitionen på "Focaccia" uden egentlig at blive ret meget klogere. Det nærmeste jeg kom var
Et firkantet brød som ligner pizza struktur og stil - ofte med krydderurter, olivenolie og salt på toppen
Da jeg ikke har en italiener gemt i kælderen, som kan oplyse mig og alverdens forskelligheder på brød - må jeg tage til takke med den gode amerikanske google. Så med bedste valide kilde i baghånden har du her opskriften på focaccia! Eller i hvert fald det brød jeg smækkede sammen til en grill-aften ;)
Jeg var ret opsat på at lave et helt snor-rundt brød - lidt æstetiker er man vel. Så frem med de store udstikkere og spild af dej. Men pænt blev det da ;)
Og forrygende til kold hvid vin, dip og grill. I det lækreste, tidlige sommervejr.
Har du fået grillet?
Ingredienser
- 15 g gær
- 3 dl vand
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 2 dl durummel
- 6 dl tipo 00
- 2 spsk olie til skålen
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie og durummel.
- Kom tipo-melet i lidt efter lidt, mens dejen æltes sammen.
- Dejen æltes til den er smidig og glat – det tager ca. 8 min.
- Smør skålen med olie og kom dejen i.
- Dæk til med madfilm og lad dejen hæve ca. 3 timer.
- Smør 2 springforme med lidt olie - kun siderne, ikke bundene.
- Rul dejen ud til en tynd plade på en bageplade.
- Sæt springformene ovenpå og tryk 2 cirkler ud. Fjern overskydende dej.
- Pensl med olivenolie og drys med timian og groft salt.
- Bag ved 250 grader i ca. 10-15 minutter. Afhængig af tykkelses på foccacierne.
- Tag dem ud og fjern springformene.
- Afkøl lidt og spis straks.
Skriv en kommentar