Har du kaffen klar, så har jeg en hel pladefuld lune cookies. Fyldt med hvid chokolade og smækre, lækre macadamianødder. Vi kan også kalde den en luksus småkage, for vi er ude i en lidt mere fast cookie end de klassiske chocolate chip cookies.
Yes.
De har været længe undervejs. Faktisk hele ugen.
3. forsøg tog det, at nå frem til den rigtige konsistens her; halv cookie, halv småkage. Lidt mere fast, men stadig saftig og med en hel enorm mængde fyld. Man skal aldrig gå ned på fyld!
Nu sidder de i skabet og er klar til, at indtage efterårets kaffestunder. Okay, en iskaffe kan de her cookies med hvid chokoalde også godt gå sammen med i de her ret lune dage.
Jeg tro, at jeg er på den version i dag. Der er tropetilstande herhjemme. Hermetisk lukkede døre og vinduer, mens jeg optager videoer og prøver, at se ud som om jeg kan trække vejret. Svedkluden og pudderdåsen er på overarbejde.
Jeg overvejede, at inkludere ventilatoren, meeen jeg tænkte det måske blev lidt overkill med blæst i håret, mens jeg foodstyler en omgang gullash..
[yellowbox]BONUS: Begår du de her 8 fejl når du bager cookies?
Download min gratis cookieguide og få hemmeligheden til bagning af perfekte cookies - hver gang![/yellowbox]
Forresten.
Har du ikke deltaget endnu, så er det altså ved at være oppe over!
Om 6 timer, så lukker den ultimative Foodstyling Giveaway for i år og en heldig vinder for 7000 kroners kurser, software og gear.
Du kan deltage i konkurrence her
Jeg siger det bare.
6 timer. Alt hvad du skal bruge for, at tage mundvandsløbende madbilleder – selv hvis du ingen erfaring har!
Du kan lige nå, at klikke over og deltage, mens du overvejer en pladefuld cookies med hvid chokolade og macadamianødder.
Godt nok, skal cookies'ene helst hvile 24 timer i køleren, meeen et par timer kan også gøre det. Så er det ikke bare aftenkaffe med cookies med hvid chokolade og serier på sofaen, mens du venter på dit navn bliver hevet op af hatten?
Ingredienser
- 160 g smør, stuetemperatur
- 140 g lys muscovadosukker
- 120 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg, L
- 275 g hvedemel
- ½ tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 125 g saltede macadamianødder, grofthakkede
- 125 g hvid chokolade, grofthakket
- Flagesalt
Sådan gør du
- Kom smør, muuscovadosukker, sukker og vaniljesukker i en skål.
- Pisk det med en elpisker lyst og luftigt (ca. 3-4 minutter).
- Pisk ægget i.
- Kom hvedemel, natron, bagepulver og salt i en anden skål og bland det sammen.
- Sigt det dejen og pisk det sammen - men kun lige til dejen er samlet.
- Vend macadamianødder og chokolade i dejen.
- Kom madfilm over skålen og stil den i køleskabet i min. 3 timer - gerne til dagen efter.
- Læg bagepapir på 2 bageplader.
- Vej dejen af i 45 g klumper og rul dem til kugler.
- Afhængig af hvor meget cookiedej, du har spist undervejs bliver der ca. 22 cookies.
- Fordel cookiekuglerne på de to bageplader og tryk dem let flade.
- Drys med flagesalt.
- Bag cookies ved 175 grader i ca. 12 minutter eller til de er gyldne.
- Tag dem ud og lad dem hvile 2 minutter på den varme bageplade, så de sætter sig.
- Flyt dem over på en bagerist og afkøl dem helt.
- Spis!
Maria
Hej :-)
De ser gode! Mon man kan skifte muscovadosukker ud med brun farin?
Vh Maria
Louiogbearnaisen
Hej Maria,
Det kan du godt, men konsisten og smagen vil ændre sig lidt 🙂
God bagelyst og lad os endlig høre om resultatet!
Mette Skov
Tak for dine altid lækre opskrifter!!!!
Jeg har i denne corona-tid kastet mig i krig med cookies, og fandt din opskrift frem med hvid chokolade og macadamiannødder. Jeg har ikke kunne finde macadamiannødder i saltet udgave, men helt naturel.
Mit spørgsmål er så, om der mon skal lidt mere salt i dejen og i givet fald, hvor meget tro du der skal til??
På forhånd mange tak for hjælpen!!
Vh Mette (Amager)
Louiogbearnaisen
Hej Mette,
Dejligt at høre du kan bruge opskrifterne på bloggen :-)
Du kan sagtens bruge macadamianødder a la naturel og uden salt, men jeg vil anbefale dig at drysse med lidt ektsra groft salt på toppen, fremfor at tilsætte mere salt til selve dejen.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
God bagelyst!
Milla
Hej igen,
Har du et forslag til om man eventuelt vil kunne lave dejen og så lave ruller man kan pakke rigtigt godt ind og så fryse dem, så der altid er muligheden for at lave nogle nybagte cookies, har nemlig fundet en del macademia på tilbud grundet kort holdbarheds dato, så tænkte at det gav mening hvis man kunne. ☺️
Line Nielsen
Hej, jeg har lige købt din cookie e-bog og synes at opskrifterne aer vildt gode ud. Jeg ville bare høre dig, om du har erfaringer med muligheden for at udskifte almindeligt smør med vegansk smør. Ved du hvilken effekt det har?
Vh Line Nielsen.
Louiogbearnaisen
Hej Line,
Tak for din kommentar - dejligt at høre at du er glad for cookie e-bogen :-)
Jeg har desværre ikke nogen erfaring med bagning med vegansk smør, så der må jeg være dig svar skyldig.
Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en skøn dag!
Nina Louise Holdt Hansen
Hej, har prøvet dine cookies og de er lækre. Men de blev noget mere flade end dine på billedet. De var slet ikke nok efter 12 min og chokoladen var også en del mere smeltet. Kan jeg sætte min ovn lidt varmere eller har jeg ikke lavet dem flade nok? Har du et godt råd?
Mvh Nina
Loui&bearnaisen
Hej Nina
Hvis dine cookies flyder for meget ud, kan det være fordi din dej har været lidt varmere end min og ellers, at din ovn (eller faktisk også din bageplade) have været for varm.
Pas på med at have bagepladen liggende på komfuret eller under det, mens du opvarmer din ovn og skru evt. 10-15 grader ned for din ovn, hvis den er den som laver ballade.
Jegh fik en ny ovn for nogle måneder siden og den bagte for varmt, så jeg måtte bage ved 15 gradere lavere varme end normalt.
Håber det var lidt hjælp :)
Marina
Hold da op de ser lækre ud de kager og dine billeder er endnu lækrere. Jeg er helt vild med den flotte hvide rustikke baggrund.
Detsværre kom jeg for sent til din giveaway. Sådan en foodstylingspakke lyder ellers perfekt når man er relativt ny ud i det med madfotos (og det er altså lidt svært synes jeg, især at få maden til at se smuk og lækker ud). Jeg har kikket i din guide og den er faktisk rigtig god, men det er tips/erfaring på et lidt mere avanceret niveau jeg leder efter og det er jeg sikker på havde været en del af kurset. Nå øv jeg må være med en anden gang.
God fornøjelse med iskaffen. Lyder perfekt sammen med kagerne.
Loui&bearnaisen
Hej Marina
Tusinde tak :)
Øv, den var også kørende en meget kort periode i år.
Jep, guiden er ment som en start, på kurset arbejder vi mere i dybden med madbilleder, både teknikken, men også strategien bag at skabe de rigtige billeder.
Foodstyling Masterclass er åbnet lige nu og et par uger frem, så hvis du kunne have lyst til at være med, kan du læse mere om kurset her: http://www.foodstylingkursus.dk/
Mange hilsner
Louise
Milla
Absolut yndlings cookie opskrift, har lavet den flere gange, og må sige de er et hit hos alle, desværre er macademia nødder så skide dyre, men nøj for mener jeg bare ikke de kan udskiftes i denne opskrift hehe.
Jeg er i tvivl om min ikke varmer nok, for jeg må have dem i ovnen i ca 17-20 min, men de er stadig perfekte.
Jeg har dog svært ved at tyde om du bruger varmluft eller almindelig ovn, og om det måske kan være derfor.
Er i gang med en dobbelt portion mens vi snakker, en rigtig og en hvor hvid chokolade og nødder er skiftet ud med milkyway og m&ms. Så står med to utålmodige unger plus datterens veninde der er på besøg 😂
Kan kun sige mega mange tak for den fantastiske opskrift. ❤️
Louiogbearnaisen
Hej Milla,
Tusinde tak for de fine ord - hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften 😊
Ang. ovn så er det altid alm. ovn, hvis der ikke står andet i opskriften. Håber det kan hjælpe...
Og ja, macademia nødder er dyre, men nøj hvor er de bare gode og det værd 🙌
Hav en fortsat forrygende dag!