Du har været gennem diverse salater, Også dem i hippe glas. Og de der wraps, som kun tog tv-kokken 3 minutter at bikse sammen, men kræver ualmindelig meget forberedelse og hjernekapacitet at få foldet sammen kl. 6.43.
Her godt og vel 1 måned inde i arbejds- og studiehalvåret, er du tilbage.
Ved 4 snoozinger.
De 3 af dem, fordi det også er ved at blive mørkt og koldt…
Eller den undskyldning dur ikke rigtig her i tropevarmen.
Dynen vinder bare over foldning af fuldkornswraps.
Hver. evig. eneste. morgen.
De gode intentioner er erstattet af en rubber med hamburgerryg og leverpostej.
....Og de er lige så dødkedelige, som dem du spiste før sommerferien.
Såå…
Jeg kan ikke hive dig ud af sengen. Men madpakken, den lover jeg dig, at vi kan klare ligeså hurtig som en mellemmad med spegedreng.
Okay, det kræver at du har en smule tid og overskud på en søndag, men så er der altså også 3 dages madpakke klaret i en ruf.
Madpakkeplanen
Du bager en ordenlig portion rugboller. Snapper et par stykker til søndagssuppen og fryser så de andre ned.
Hønsesalaten bikser du også lige sammen søndag.
Og jep, det er helt okay, at købe de færdigkogte tern på frost, jeg siger ikke noget til nogen.
Men har du rester fra lørdagskyllingen, så kører vi selvfølgelig med dem. Sådan en grillkylling smager formidabelt heri!
Well.
Mandag. Tirsdag. Onsdag.
Aftenen før hiver du en rugbolle op af fryseren.
Om morgenen. Mens kaffen brygger, skærer du rugbollen op, skovler 2-3 spsk hønsesalat på, tager en håndfuld pyntegrønt (de poser, hvor det allerede er vasket fra køb af) og på med toppen af bollen.
Madpakken er hermed klaret. Kaffen er færdigbrygget. Og du kan række tunge til leverpostejen.
Men, Louise, sådan en sandwich kan jo ikke holde sig i tasken?
Nope. Den holder dig lige præcist, så dårligt som din spegpølsemad med remo gør, salat i glas gør og wraps med laks.
Ingen madpakke har det særlig godt dybt nede i det lumre taskemørke. Så ind i køleskabet, når du møder ind på din pind.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Min pind?
Sjovt, du spørger.
Den hedder lige nu Foodstyling Masterclass. Dørene er åbnet for sidste gang i år og kun for en begrænset periode - så der er tryk på!
Lige nu kører vi Early Bird pris til de hurtige og nåhr ja, også lige en bonus, så måske du skulle liste forbi og tjekke molevitten ud her, hvis du gerne vil skabe lækre madbilleder>>
Jeg sidder klar i min indbakke, med sandwich on-the-side og hønsesalat i mundvigen, hvis du skulle have et spørgsmål eller to.
.......
Jaa, sandwichen er måske ikke den bedste ide i selskab med et tastetur...
Bare, hvis du skulle få den gode ide.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 2 dl neutral yoghurt
- 1 spsk muscovadosirup, eller mørk sirup
- 1 spsk olie
- 2 tsk salt
- 50 g rugkerner, klar-til-brug
- 250 g rugmel
- 250-300 g hvedemel
Sådan gør du
- Smuldr gær i en skål.
- Tilsæt 1 dl vand og opløs gærren.
- Tilsæt det resterende vand, yoghurt, sirup og olie - rør det hele sammen.
- Tilsæt rugkerner, rugmel og salt og det i.
- Kom hvedemelet i lidt af gangen, mens dejen æltes.
- (Ca. 6 minutter på en røremaskine ved medium hastighed.)
- Dejen skal være meget blød og lidt klistret, ellers bliver bollerne tørre.
- Dæk skålen til med en plastpose eller madfilm og lad den hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
- Skrab dejen ud køkkenbordet og del den i 12 stykker med en dejskraber.
- Form stykkerne rustik med dejskraberen eller fugt dine hænder med vand og form bollerne.
- Kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem efterhæve 25 minutter - opvarm imens ovnen til 250 grader.
- Skru ovnen ned til 225 grader og kom bollerne i ovnen.
- Bag bollerne i ca. 15-18 minutter til de er gennembagte og gyldne.
- Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Noter
Bruger du "rå" rugkerner skal de sættes i blød før brug. Bollerne har en medium størrelse, vil du have større sandwichboller, så lav 9 styk - de skal muligvis have en lidt længere bagetid.
Ingredienser
- 400 g kogt kylling, i tern
- ½ løg, finthakket
- 3 stilke bladselleri, i fine tern
- 0,5 dl god mayo
- 1,5 dl græsk yoghurt 2%, eller dit yndlingsprodukt fx. fromage frais, skyr, cremefraiche m.fl.
- 2 tsk grov sennep
- 1 spsk citronsaft
- 2-3 tsk frisk estragon, finthakket
- Salt/peber
Sådan gør du
- Det er nemt.
- Start med at blande mayo, yoghurt, sennep, citronsaft, estragon, salt og peber.
- Smag til.
- Vend kylling, løg og bladselleri i dressing.
- Færdig!
Skriv en kommentar