Heftig sag.
Perfekt til suppe.
For os, der har været ude med snue i godt vel et par uger.
Nuvel. Persiennerne er rullet op igen. Lige om hjørnet venter grillen. Her går madbrødet også ret godt til. Steaks, pøls eller ræ'tig krydrede (fedtede) ribs - det er en sikker vinder!
Opskriften på det ultimative madbrød til både suppe og grillmad finder du i bunden af indlægget her.
...
Til dig, der er her for madbillederne!
Baggrunden under ostebrødene. Kan du gætte, hvad vi er ude i?
Scroll lige op.
Gnid øjnene.
Kig grundigt på billedet.
Træ?
Nope.
Tapet?
Heller ikke.
Hyldepapir, så?
Snydt, pomfrit.
Or not.
Jeg har haft tegnedrengen oppe af den dybe, nordjyske lomme. Der er en trend i madfotografering og foodstyling pt.
V-i-n-y-l (-baggrunde).
Og.
De koster knaster.
For et billede printet med halvdårlig opløsning på en voksdug.
Yes.
Jeg bestilte 8 styk. 3 webshops. 5 af dem kom. 2 voksduge var der, at hive mundvigen opad over.
Den her var ikke en af dem..
Så inden du halser ud (ind på nettet), begejstret klikker vinylbaggrunde i kurven og flår bankkontoen.
Hooold inde!
Tjek lige størrelse (min. 60 x 90 cm), kvalitet og print.
Og overvej så om de baggrunde, som du bestiller egentlig passer til din billedstil og dit brand.
Eller er du bare hovedkulds forelsket i struktur, farver og "materialet".
I get it.
Sådan nogle baggrunde kan være et helt billede i sig selv :)
Det er bare det, at baggrunde er fundamentale for et godt madbillede. En baggrund samler billedet og sætter stemningen, den er grundlaget for dit billede. Og det er fuldstændig ligegyldigt, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer.
I min helt personlige optik er baggrunde 50% af et billede - og alt det andet resten. Et billede står eller falder afhængig af baggrunden.
Baggrunden skal fremhæve din mad, ikke overskygge den.
Så hav fokus på tekstur, farve og mønster - det kan være så fristende, at bruge den frækkeste baggrund med gammelt træ, afskallet maling, 7-10 farver og hele pivtøjet. Det bliver ofte bare noget makværk.
Problemet, at baggrunden overskygger det vigtigste; nemlig maden. Din superstar.
Vi diskuterede sagen med vinyl i sidste uge i FB-gruppen for de seje studerende på Foodstyling Masterclass.
Og så på dem her.
"E"
Don't go there.
I stedet skal du svinge blikket herover.
På onsdag åbner Foodstyling Masterclass for forårsholdet officielt - men skal du med til Early-bird fest, så er det her ovre, at det sker.
Du kan både tjekke videoen ud i studiegruppen, hvor jeg taler om mit nylige (pebrede) indkøb af vinyl, hvad du skal gå efter og hvordan du selv får fingre i vinylbaggrunde, som passer til dig.
Og på kurset.
Well, frem for, at bruge din tid på at stirre på andres madbilleder og baggrunde, så fokuserer du på dine egne, effektive madbilleder, som passer til din blog og dit brand.
Du lærer, hvordan du tager madbilleder i din egen stue uanset plads og erfaring - slut med flere hårudtrækkende timer bag kameraet, hvor du skal styler på må og få. Slut med at kaste penge efter baggrunde og props, som bare ikke er heeelt spot on til dine billeder.
På kurset følger du en enkel arbejdsproces, som guider dig fra opskrift, til bedste baggrund, til færdigredigeret billede. Et madbillde som afspejler dig/et brand og tiltrækker de ideelle følgere og kunder.
Det er det madfotografering og foodstyling er for mig. Det handler ikke kun om et pænt madbillede, det handler om den samlede visuelle pakke.
Jeg er så klar til næste uge - det bliver en fest :)
Det stiveste puds er fundet frem og håret er vandkæmmet.
Du kan jo lige overveje om du skal med, mens du smækker det her ostegilde sammen til søndagssuppen :)
Den her vil passe ret godt: cremet suppe med blomkål og dild
Ingredienser
Brød
- 25 g gær
- 3,5 dl lunken vand
- 1 spsk honning
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 3 tsk Herbes de provence
- 100 g revet ost
- 100 g groft mel, her rugmel
- 400-500 g hvedemel
Topping
- 1 kugle frisk mozarella, delt i mindre stykker
- 3 spsk revet parmesanost
- 50 g revet ost, ex. mozzarella, cheddar eller emmentaler
- 3 spsk blødt smør
- 2 tsk Herbes de provence
- 1-2 fed hvidløg, presset
Sådan gør du
- Smuldr gær i en skål.
- Tilsæt vand og rør gær ud heri.
- Kom honning, olivenolie, salt, krydderier, ost og groft mel i og rør godt rundt.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, mens dejen æltes.
- Ælt/rør dejen på en røremaskinen i ca. 5-7 minutter til den smidig og slipper skålens kanter.
- Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve ca. 1.5-2 timer til dobbelt størrelse.
- Kom dejen ud på en meldrysset bord og del den i 12 stykker.
- Form stykkerne til boller og placer dem i en smurt springform, støbejernspande eller rundt fad.
- Lad den efterhæve ca. 40 minutter.
Topping
- Rør smør med krydderier og hvidløg.
- Smør toppen af bollerne med hvidløgssmørret.
- Fordel stykker af mozzarella, revet parmesanost og revet på toppen og mellemrummene af brødene.
- Kom brødene i ovnen ved 200 grader i ca. 40-45 minutter.
- Kom et stykke stanniol over brødet halvvejs, så osten ikke brænder på.
- Tag brødene ud og lad dem køle 10 minutter inden servering.
- Server nybagte, mens osten stadig er smeltende og varm.
Pernille
Super lækkert brød! Jeg bagte brødet i et lasagnefad ca. 30x22 cm, og det passede perfekt i størrelsen.
Louiogbearnaisen
Fantastisk - tak for tippet 🤩👍
Hav en fantastisk dag!
Jannie
Jeg havde ønsket der stod hvor stor en form der skal bruges, min blev vist lidt for lille, så de bagte ud over form og ost i hele bunden af ovnen 😂😂
Louiogbearnaisen
Åh nej 😮
Hvilken størrelse form brugte du?
Håber brødet blev godt alligevel og var den ekstra rengøring af ovnen værd 😊
Christina
Brødet her, er virkelig godt. Det er ikke sidste gang det bliver bagt.
Loui&bearnaisen
Hej Christina
Yeah :) Dejligt, at høre :)