Sundhedsbølgen ruller.
Er du sprunget på?
Leder efter en lækker salat til kylling, linsebøffen eller det famøse plantefars.
Nu vi taler om det.
Jeg har ventet i køledisken. Og ventet. Hip, ny fødevare - jeg skal være med!
Men.
Plantefars er altid udsolgt.
Og det var kikærterne også, da jeg skulle smide en favnfuld i kurven til den her salat med fuld fart på farverne.
Seriøst, det begynder at blive liiiidt for udbredt med planteføde ;)
Nuvel.
Jeg har heldigvis fyldt op i dåse-depotet, så favoritten over dem alle; marokkansk salat, kunne komme med ind i 2018.
Den er piv go'.
Har du set med på Instagram på @louiogbearnaisen, så har du helt sikkert set den sprælske salat med kikærter og quinoa en hel del gange. Ork, den er blevet lavet nærmest ugentligt herhjemme de sidste måneder.
Masseproduceret.
Perfekt som mættende salat til frokost, sammen med tandoori kylling eller bare med en krydret frikadelle.
[yellowbox]BONUS: Kom marokkansk salat på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Og så er den nem.
Især hvis du kan få fingre i både pre-revne gulerødder og kikærter på dåse.
Yes, du ved jeg ikke går af vejen for en nem løsning. Især ikke når udpillede pistacienødder stadig har pris som guld, og du er nødsaget til selv at hive dem ud af skallen.
En af gangen!
Hver anden ryger selvfølgelig i maven. Så ½ deciliter pistacienødder til en marokkansk salat?
Det er skam hårdt arbejde.
Men det hele værd :)
Ingredienser
Salat
- 2,5 dl revne gulerødder
- 3-4 forårsløg, fintsnittede
- 1 dl persille, friskhakket
- 1,5 dl rød quinoa, kogt og afkølet (eller hvid, sort - du bestemmer)
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- ½ dl lyse rosiner
- ½ dl saltede pistacienødder, grofthakket
Dressing
- 6 spsk olivenolie
- 4 spsk citronsaft
- 1 tsk akaciehonning
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk chiliflager
- Salt/peber
Sådan gør du
Dressing
- Bland alle ingredienser til dressingen sammen og smag til.
Salat
- Bland alle ingredienser til salaten sammen i en stor skål.
- Hæld dressingen over og bland den med salaten.
- Server som måltidssalat eller til kylling, kød eller krydrede frikadeller.
Yrk!
Louise, du har jo skrevet opskriften i decilitermål.
But why?
Yes, vi er enige om, at gram altid er bedre. Men når det kommer til salat, så behøver det ikke være så nøjagtigt.
Er du vild med rosiner, så kaster du flere af dem i. Knap så pjattet med kikærter, så hold igen på den front. Skarpe forårsløg? Så brug kun 2. Sløve forårsløg, så brug 5.
En hund efter chili, så skruer du op i dressingen. Og har du lige en bunke feta liggende i køleskabet, så smager det også tossegodt i salaten.
Jeg garanterer dig for, at det ikke kan gå galt med quinoasalaten her.
Også selvom, du ikke lige rammer den på gram'et...deciliteren.
Amar' halshug.
Winnie Schneider
Det er jo en VILD skøn salar. Søgte bare efter en salat med kikærter og quinoa, da jeg lige havde kogt begge del. Wauu en lækker salat. Havde godt nok ikke pistacienødder, men saltede cashew og det gjorde skal ikke noget. Tak for ny yndlingssalat
Louiogbearnaisen
Hej Winnie,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften - lyder også lækkert med saltede cashewnødder...det må prøves 😋
Hav en skøn dag!
Katinka
Hej
Lækker salat! Mine vegetardøtre napper resten med som madpakke. Tak for god inspiration!
Hilsen Katinka
Louiogbearnaisen
Hej Katinka,
Tak for din kommentar - hvor er det dejligt at høre, at både du og dine døtre kan lide opskriften :-)
Hav en fantastisk dag!
Vivi M. Larsen
Ha ha ha! Din intro til kikærtesalaten bragte virkelig smilet frem, skønt med noget crazy humor her midt i denne svære sundhedstid.😜 Den salat skal jeg da prøve selvom jeg nok må være lidt forsigtig med kikærterne, ikke fordi jeg ikke kan lide dem, for det kan jeg megagodt, men fordi mavsen gør ondt.(jeg spiser efter low foodmap principperne) Mange tak for andre gode opskrifter også, din blog ligger på min iPad på favoritter listen.😃
Loui
Hej Vivi,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord - det varmer :-)
Du kan sagtens holde igen med kikærterne eller helt undlade dem - det bliver salaten absolut ikke dårligere af :-)
Lad mig endelig høre, hvad du synes om den.
Hav en skøn dag.
Marie
Hej Louise
Fantastiske billeder! Elsker dine billeder, du er virkelig talentfuld.
Hvornår åbner dit foodstylingkursus igen?
Loui
Hej Marie,
Tak for din kommentar og de fine ord :-)
Mit Foodstyling kursus åbner igen til marts 2018 - håber vi ses :-)
Hav en dejlig dag og god weekend!
Camilla
Ser lækkert ud :)
Grete
Tror det skal prøves , ser godt ud med nogle gode ting i
Loui
Hej Grete,
Tak for din kommentar.
Den er altså også bare så god 😋 - især her om vinteren gør den sig godt :-)
Skriv endelig tilbage om resultatet.
Hav en skøn fredag og god weekend!