"Bare en af hver, tak".
Altså på kagekortet på Svinkløv Badehotel i fredags.
Kringle.
Citron marengs kage.
Roulade med bær.
Chokoladekage.
Og selvfølgelig, valnøddekagen.
De er smarte nok deroppe. Kast kagerne ind i en glasmontre og så kan du ellers bare lure, tvivle, stirre og ende op i massivt kage-dilemma.
Så, det blev en af hver. Man skal jo lige smage.
Nuvel.
Lidt skuffende kager. Okay kaffe. Toppænt sted. Perfekt udsigt.
Med den i ryggen drønede vi tilbage til Ållern, Bette brors hybel med mexicansk to-go under armen.
2 timer, så er man sulten igen, du ved.
Og wauw, det bliver bare ikke meget bedre end mexicansk, hvilket betyder, at du nu er indlagt til mexicansk gilde de næste uger.
Yes, grøntsagsskuffen er blevet fyldt med lime, den anden med majskolber og der er bare fart på i krydderiskabet.
Du kan godt finde sombreroen frem.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Især fordi den her opskrift kræver, du lister ud til grillen.
Det kan gå begge veje; Heftig regn eller stikkende sensommer sol.
Sombreroen skygger for det hele.
Og du klarer en lynmiddag på 25 minutter: Grillet lakseside med mexicansk salat.
Jeps.
Fisk er næsten for hurtigt. Og en smule overset i det mexicanske køkken herhjemme. Vi var hurtig forbi med de her spicy fisketacos, men den her omgang er så meget nemmere.
Og sammen med et opgraderet udgave af den her mexicanske salat, så er der ikke en mundvige tør :-)
Eller jo.
Det bliver faktisk bedre endnu!
Vi kører hjemmelavet taco spice mix.
Ja da - på hovedet ind i krydderiskabet, krudt op for mariachi-musikken og 'shake' løs.
Grillet lakseside med mexicansk salat 101
Eller det er lyv.
Opskriften er ret ligetil, så lad os i stedet tage et par hurtige spørgsmål, du kunne brænde inde med:
- Kan jeg bruge laksestykker?
Jep, det kan du sagtens. Samme fremgangsmåde, men giv dem kun omkring 10 minutter afhængig af størrelse og tykkelse. - Jeg har ingen grill?
Ind i ovnen med laksesiden - alm. ovn ved cirka 200 grader. - Kan jeg bruge en købe taco-mix?
Tjooo, i snæver vending, så lad gå. Men vælg krydderi-udgaven, frem for brevet hvor der er tilsat tykningsmiddel. - Hvad skal jeg servere til den grillede laks?
Tortillas er altid et hit, især de hjemmelavede tortillas. Ellers tacos, ris eller sorte bønner (-de her er ret gode). Alternativ kan du blande bønnerne direkte i salaten, det dur også mægtig god. Det samme med risene, hvis det skal være ræ'tig nemt.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Ingredienser
Grillet laks
- 1 hel lakseside med skind
- 3 spsk olie
- 2 lime
- 3 spsk hjemmelavet taco spice mix
- 2 spsk brun farin
Mexicansk salat
- 2 majskolber
- 2-3 avocadoer
- 250 g små tomater
- 1 forårsløg, kan udelades
- ½ jalapeno , eller chili
- 1 dl friskhakket persille , (eller koriander, hvis du er til det)
- 2 lime
- 1 spsk olivenolie
- Salt/peber
Sådan gør du
Grillet laks
- Tør laksen med køkkenrulle, så den ikke er for våd.
- Læg laksesiden på et stort stykke alufolie, som er stort nok til at det kan foldes om laksesiden. Brug evt. 2 stykker, hvis din alufolie-rulle ikke er bred nok.
- Hæld olie på laksesiden og smør det let ud.
- Bland taco krydderi med brun farin og fordel det jævnt på hele laksesiden.
- Pres saft fra de 2 limefrugter ud over hele laksen.
- Fold alufolien op omkring laksesiden og pak den godt ind.
- Varm en gasgrill op til medium varme, ca. 200 grader.
- Kom laksepakken på grillen (sammen med majs - se under 'mexicansk salat'). Er din grill meget "aggressiv" med flammerne, så sluk brænderne i siden og placer laksen på indirekte varme.
- Grill i 15-20 minutter til laksen er tilberedt (kan deles i flager) - pas på med ikke at give din laks for meget, så den bliver tør.
- Tag laksepakken af grillen.
Mexicansk salat
- Kom majskolberne med blade i en skål med koldt vand i 20 minutter.
- Tag dem op, afdryp let og kom majskolberne med blade på grillen sammen med laksesiden. Vend dem undervejs, så de bliver tilberedt på alle sider.
- Tag bladene af majskolberne og skær majskernerne af.
- Skær avocadoerne i grove tern.
- Del tomaterne i halve.
- Snit forårsløget fint.
- Finhak jalapenoen.
- Bland majskerner, advocado, tomater, jalapeno og hakket persille sammen i en skål.
- Pisk olivenolie, saft af 1 lime, salt og peber sammen til en dressing.
- Bland salaten med dressingen og fordel salaten ud over laksesiden.
- Skær den sidste lime i skiver eller både og fordel på laksesiden.
- Server straks med tortillas, tacos, ris, sorte bønner eller bare som den er.
Tina
Det ser SÅ godt ud!
Louiogbearnaisen
Yes, det er det - en lækker sommerret der stadig kan nåes, inden efteråret sætter ind 😉
Hav en dejlig dag og god weekend!