Coleslaw er lækkert tilbehør til pulled pork, men også bare til så mange aftensmadsretter. Nap inspiration herunder og selvfølgelig opskriften på nem og hurtig coleslaw med den bedste dressing (inkl. hemmelig ingrediens)
Vi når til juni og så er det frem med ham her.
Coleslaw.
Eller det er lyv.
Han er på menuen hele året rundt herhjemme, for det er min ultimative tilbehør-last.
Til det meste.
Frikadeller, karbonader, grillet kylling - you name it. En salat pakket ind i mayo og cremefraiche, det bliver jo ikke meget bedre.
Og så er den nem.
Særligt, hvis du napper de pre-chopped gulerødder og kål fra grøntafdelingen. 3 minutter og du har en balje tilbehør.
Det er næsten hurtigere end:
"Riiiitch"
At hive plastbakken op med coleslaw.
Finde en saks (som altid er til vask, fordi man kun har en saks i køkkenet..).
Klippe dressingposen op.
Skvulpe halvdelen ud over dine hænder, fordi det et ultratyndt.
Og blande det hele sammen i en nu alt for lille plastbakke.
..
Okay.
Det er nok ikke hurtigere med en hjemmelavet omgang coleslaw.
Til gengæld er den 100% bedre på dressingfronten.
Det garanterer jeg dig :-)
Coleslaw 101
- Kan jeg bruge hvidkål? Jep, du hiver bare spidskål ud og erstatter den med hvidkål.
- Hvad er cornichoner? Det er de små agurker, som du finder på hylden i supermarkedet ved siden af de store, syltede agurker. De har en mere fast konsistens og så syltes de på en anden måde, så de får mere smag end syltede agurker.
- Kan jeg så udskite cornichoner med syltede agurker? Ja, i en snæver vending - men det er ikke heeeelt det samme.
- Jeg skal bruge den til pulled pork burger? Lækkert! Så lad gerne din coleslaw trække et par timer i køleskabet, så den falder sammen og bliver mere medgørlig i dine burgere.
- Kan den gemmes til dagen efter? Ja, men det bliver noget mere sjasket. Så mit bedste trick er gemme lidt ekstra gulerødder og kål og så blande det i coleslawen dagen efter for at suge overskydende væske og gøre den mere sprød igen.
- Hvad så, hvis jeg skal servere den dagen efter? Så river du bare gulerødder og kål (eller napper en pre-chopped fra hylden i supermarkedet) og blander dressingen. Bland det hele 1 time inden servering og du har lynhurtig coleslaw. Skal det være endnu sprødere, så bland det sammen lige inden servering - den er jeg ofte på.
Sund coleslaw
Udskift mayo med skyr og cremefraiche med en neutral, fedtfattig yoghurt, så får du et sundere alternativ til den fede (men gode) dressing.
Sådan blander du dressingen
Det burde give sig selv, ikke? Op i en skål og røre, røre. Men har du nogensinde prøvet det der med ikke at kunne få rørt mayonnaisen ud i en dressing? Det ender bare lidt som klumper uanset, hvor meget du bakser løs.
Tricket: Start med mayo.
Kom mayo i skålen først og kom dernæst halvdelen af cremefraichen. Rør sammen og fortsæt med resten cremefraichen og ingredienserne til dressingen.
Hvad kan coleslaw bruges som tilbehør til?
Alt! Den er en klassiker til pulled pork, men egentlig er det genialt til det meste.
- Grillmad: Pølser, steaks og en hel kylling på grill
- Frikadeller, karbonader og farsbrød
- Meatballs, kyllingelår og den klassiske hakkebøf.
Ingredienser
- 300 g gulerødder
- 300 g spidskål, eller hvidkål
- 50 g cornichoner, eller syltede agurker
- ½ dl friskhakket persille , kan udelades
- 50 g mayonnaise
- 200 g cremefraiche 18%, eller 9%
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk sukker
- ½ spidskommen (det hemmelige touch)
- ⅛ tsk chili
- 2-4 spsk citronsaft
- Salt/peber
Sådan gør du
Dressing
- Kom mayonnaisen i en skål og tilsæt halvdelen af cremefraichen. Rør det sammen.
- Tilsæt resten af cremefraichen, sennep, sukker, spidskommen, chili, citronsaft, salt og peber til en dressing.
- Rør det hele godt sammen og husk at smage til.
Coleslaw
- Riv gulerødderne groft og skær spidskål i meget fine strimler. Du kan bruge et mandolinjern eller en meget skarp kniv (den løsning er jeg altid på).
- Hak/skær cornichoner i fine stykker/tern.
- Bland gulerødder, spidskål, cornichoner og persille sammen i en skål.
- Vend dressingen med grøntsagerne og lad gerne din coleslaw trække i køleskabet 1 time inden servering - gerne længere, hvis du skal bruge den til pulle pork burger, hvor den skal være ekstra blød.
Skriv en kommentar