Man har et standpunkt, til man tager et nyt. Forleden fik jeg slået ret hårdt fast, at mine søde tænder havde taget orlov. Holdt en velfortjent pause efter fastelavnsbollegildet, der varede i flere uger.
Well..
Joo..
Pausen holdt 6 dage.
Men jeg har en god undskyldning. Der var trætte rødbeder i grøntsagsskuffen, som skulle bruges med det vons! Du ved, madspild - det går ikke og så man man jo ofre sig.. Så jeg tog den hårde tjans og fik brugt rødbederne.
I en kæmpemæssig chokoladekage med hele pivtøjet. Fik jeg sagt, at jeg er uendelig træt af rødbeder, rodfrugter og alt grønt vinteren byder på.
Meeen i sådan en fætter her fungerer rødbeder nu ganske udmærket. Glem alt om tør, kedelig chokoladekage, rødbederne sikrer den helt rigtige "moist" til kagen og ikke mindst smag. Sådan sødlig-jordagtig-perfekt-samspil-med-kakao.
Og før du rynker på næsen. Jep, jeg kan se, at der er ved at snige sig et skeptisk øjenbryn op derude bag skærmen. Men før det når helt til himmels, så taler vi altså ikke sundhedsrødbedesmag! Ej, det har det næste halve kilo sukker klaret. Men mere den helt perfekte chokoladekagesmag. Dyb, rund og åndssvag lækker.
Jeg glemte dog noget! Noget jeg altid smider i chokoladekage, noget der hører sig til.
Kaf´
Der skal altid liiige et skvis kaffe i sådan en chokoladekage. Altid!
Men måske var det meget godt, at kaffen blev glemt. Det var nemlig ikke til, at få ørenlyd for al den englesang over hver en bid. Jeg tror ikke jeg ville kunne klare, vi nåede det næste sangniveau! Sagt helt beskedent ;)
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Nå. Men. Sådan en sag her kan godt anbefales til søndagskaffen. Jeg har happet mit stykke med computeren som mit udsøgte selskab. Der er fuld fart på udvikling af næste kursus og jeg kan slet, slet ikke vente med at dele det med dig. Det her kursus om madfotografering er helt specielt for mig.
Ingredienser
Chokoladekage
- 300 g rødbeder
- 3 dl rapsolie
- 5 æg
- 250 g hvedemel
- 100 g kakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 350 g sukker
- 3 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
Ganache
- 200 g smør
- 3,5 dl flormelis
- 0,75 dl kakao
- 1 nip salt
- 100 g mørk chokolade, her 60%
- 1 dl piskefløde
Top
- Flagesalt
Sådan gør du
Chokoladekage
- Prik rødbederne med en kødnål. Pak rødbederne med skræl, ind i sølvpapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 45-60 minutter. De skal være gennembagte.
- Tag dem ud og fjern skrællen, mens de endnu er varme.
- Mos rødbederne fuldstændig - gerne med en stavblender, og lad dem køle af.
- Kom rødbedemosen i en skål, når de er afkølede, og tilsæt olie.
- Tilsæt ét æg af gangen og pisk godt mellem hvert.
- Bland i en anden skål de tørre ingredienser.
- Sigt de tørre ingredienser i rødbededejen og pisk det hele hurtigt sammen til en jævn dej.
- Kom chokoladekagedejen op i en smurt springform (her 20 cm) og bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Kom herefter et stykke sølvpapir på toppen og bag kagen videre i ca. 30-45 minutter. Tjek om kagen er bagt - den skal være en smule blød i midten, da den bager videre i formen.
- Tag kagen ud og lad den afkøle 20 minutter i springformen. Tag formen af og lad kagen afkøle helt på en bagerist.
- Lad den gerne stå til dagen efter før du smørrer den med chokoldeganache (pakket ind på køkkenbordet eller i køleskabet), så bliver det mere saftig.
Ganache
- Smelt chokoladen og lad den køle lidt af.
- Kom imens smør og flormelis i en skål. Pisk det lyst og luftigt.
- Tilsæt kakao og salt og pisk igen.
- Kom chokolade og piskefløden i og pisk det hele sammen til en jævn masse.
Chokoladekage
- Del kagen på midten og løft toppen af.
- Smør ca. 6 spsk ganache på bunden og smør det ud i et jævnt lag. Læg toppen af chokoladekagen på.
- Smør resten af ganachen ud over kagen i et jævnt lag.
- Dyp en palet i varmt vand, tør den af og smør ganachen helt glat.
- Drys med flagesalt.
Signe
Hej Louise
Jeg er vild med din blog!
Du skriver så godt, laver lækker mad og tager de flotteste billeder.
Hvornår udgiver du en kogebog? er sikker på den vil blive virkelig god.
Lisa
Lækker kage og helt fantastiske billeder. Du er virkelig talentfuld :)