De fineste æblehorn med kanel, som ligner en million, men er super nemme at lave. Find opskrift og video på de lækre, bløde horn fyldt med æble og kanelsukker her
De her æblehorn er ren blær.
Om det er på Instagram, Facebook eller i kantinen.
Du praler bare derudaf.
(Mens du gnækker over, hvor nemme de var at lave 😉)
For det er de, de her æblehorn
Nemme, hurtige og nøkket op.
Lige et par snit i dejen, så ligner de en halv million og smager som en hel. Om du kun fylder dem med æble og kanelsukker - eller kører den helt weekend-heftige, men marcipan eller remonce.
Det vil slet heller ikke være dumt.
[yellowbox]Bonus: Den ultimative guide til det rigtige fotoudstyr for nybegyndere[/yellowbox]
Jeg var faktisk ude i det, men der har været en marcipan-tyv på spil i min fryser. Juleresten af marcipan var i hvert fald væk! Det samme er var de her kranse med remonce og appelsin, som halvdelen af marcipan blev brugt i.
Så vi fylder op igen.
Ikke på marcipan, men de sidste æblehorn.
For jeps, de kan fint fryses..
...hvis du da tør ;-)
Spørgsmål til æblehorn med kanel
Du napper bare den mælk, som du har i køleskabet. De er også teste med mandelmælk, så er du på den, så kan du sagtens bruge mandelmælk i opskriften.
Niks, det gør dejen blød, lækker og giver farve.
Jeg har prøvet dem både med et sødt, rødt æble og et syrligt, grønt æble - begge æbler dur og det er en ren smagssag.
Uhhh ja! Har du sådan en rest i fryseren, så kom den i.
5 spsk sukker og 1 spsk kanel rørt sammen (jeg kan godt lide, der er fuld blæs på kanelsmag). Er du mere til en mildere version, så brug mindre kanel.
Kan de fryses? Jeps.
Jeps
Æblehorn med kanelsukker
Ingredienser
- 10 g gær
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 1 nip salt
- 75 g blødt smør
- 225-250 g hvedemel
- 1 æble, skåret i både
- 6 spsk kanelsukker , (kanel + sukker blandet)
- 1 æg , til pensling
Sådan gør du
- Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.
- Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen.
- Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
- Dæk skålen med madfilm og lad det hæve i køleskabet i 1 time.
- Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord.
- Skær cirklen i 8 “lagkagestykker”
- Tag en trekant og skær 3 snit yderst ved spidsen og halvvejs ind.
- Kom 2 tsk kanelsukker på den brede ende af trekanten og læg en æblebåd ovenpå.
- Rul trekanten sammen til et horn (med mønster på toppen). Fortsæt med resten af dejen.
- Læg æblehornen på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
- Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne.
- Tag æblehornene ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Elin Qvist
Ser lækre ud. Er dej nem at udrulle?
Loui&bearnaisen
Ja, den er mega nem at rulle ud, da den er blød og glat :)