Er det en chokoladekage? Er det en banankage? Er det en sandkage med kakao?
Nope! Det er tre-i-en kage, intet mindre! Toppet med ikke bare en chokoladesauce. Næ nej. Men en tyk chokolade-karamelsauce!
Oh Yeaaa!
Scroll du bare ned til opskriften på chokolade banankage - jeg kan overhovedet ikke konkurrere om din opmærksomhed med den her basse!
Saftig, lækker og fuldstændig for meget er vist det, som allerbedst beskriver ham her chokolade banankagen.
Forestil dig en lunt hjørne på terrassen eller altanen her på en søndag. Udsigt de første forårsblomster du netop har plantet. Ret pænt. Der er kaffe på kanden. Godt selskab ved din side eller bare fuldstændig ro med den nye roman. Og så lige en skive eller to af ham her. Okay, tre så..
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Arhmen, lige pludselig kvidrer fuglene lidt højere, solen skinner lidt varmere og weekenden føles som en miniferie.
Well, der lunter pingviner rundt ude i min have her i Aarhus og fuglene synes ikke rigtig der er noget, at synge for, så det er blevet ved forestillingen.
Virkeligheden hed et stykke kage i den ene hånd, kaffe i den anden og en dag ved skrivebordet. Jep, miniferien gemmer jeg til foråret ankommer og pingvinerne forlader skuden.
Men kagen.
Den skulle lige testes af.
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade
- 150 g smør
- 200 g bananer, moset
- 100 g sukker
- 75 g lys muscovadosukker
- 2 æg, L
- 0,75 dl kærnemælk
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 30 g kakao
- ½ tsk salt
Chokolade/karamelsauce
- 1,5 dl piskefløde
- 30 g smør
- 100 g farin eller mørk muscovadosukker
- 100 g mørk chokolade, hakket
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Kom chokolade og smør i en lille gryde og smelt det ved svag varme. Lad det afkøle.
- Kom bananer, sukker, muscovadosukker, kærnemælk og æg i en skål.
- Pisk det sammen til en jævn masse.
- Tilsæt smør/chokolade-blandingen og pisk det hele sammen.
- Bland i en anden skål hvedemel, bagepulver, kakao og salt sammen. ¨
- Sigt det i dejen.
- Rør dejen sammen til den er netop et samlet.
- Smør en aflang form eller beklæd den med bagepapir. Fordel dejen heri.
- Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 minutter. Test om midten af kagen er bagt med en kødnål.
- Tag kagen ud og lad den afkøle helt.
Chokolade/karamelsauce
- Kom fløde, smør og farin i en lille gryde.
- Smelt det ved jævn varme.
- Tag gryden af varmen.
- Kom den hakkede chokolade og salt i gryden og pisk det hele sammen til chokoladen er smeltet og saucen er glat.
- Lad saucen køle af, så den tykner en smule.
- Hæld saucen over den afkølede kage og drys med hakkede chokolade.
Theresa
Jeg er inkarneret kagemonster/kagefan/kagesnob, og kan beskrive denne kage med blot ét ord: wow! Jeg er fuldstændig vild med chokoladekage, jeg er fuldstændig vild med banankage og jeg er fuldstændig vild med ganache... denne kage ganger alle tre ting op til ren kagelykke. Det er uden tvivl en ny yndlingskage!
Tak for altid gode opskrifter.
Louiogbearnaisen
Hej Theresa,
Tusinde tak for din kommentar og de søde ord - hvor er det dejligt at høre, at du er vild med kagen...det bliver jo heller ikke meget bedre end sådan en "3 i en kage" :-)
Hav en dejlig dag!