Kirsebærrene er landet i butikkerne og som alt andet sommerfrugt, er jeg vild med dem. Lørdag eftermiddag havde jeg lovet en kage til kaffen og jeg vidste præcis hvad det skulle være: CHERRY PIE, helt i den amerikanske diner ånd.
For nogle uger siden anmeldte jeg Laila Lindholms bog; One more slice for Gyldensdal.
I bogen er et helt afsnit dedikeret til amerikanske pies, så de gule post its er allerede sat på alle sider der. Dog nu med en mindre, da der var her jeg fandt en hurtigt opskrift på Cherry pie. Jeg reducerede sukker og citronmængden lidt + brugte maizena til kompotten. Hvis du også har siddet og sukket til samtlige amerikanske serier og film, hvor de spiser cherry pie i lange baner, så kan jeg kun anbefale, at få lavet en - for nu forstår jeg, hvorfor den er så poplulær :)
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Min weekend i det nordjyske er gået med serveringsjob og røre 40 liter is med chokolade - i hånden! Spise og drikke kaffe med familie og nåhr ja. spise og drikke kaffe med lidt mere familie og for lige at skylle det ned med kaffe med skøn veninde. Idag regner jeg med at skulle tømme en jordbærmark og et par stikkelsbærbuske til fryseren - tiden skal jo udnyttes :) ...nu jeg ikke kan blive stegt på Frederikhavns palmestrand i solskin og varme!
Ingredienser
mørdej
- 150 g koldt smør i tern
- 4 dl hvedemel
- 0,5 dl flormelis
- 1 lille æg
- evt. ½ spsk vand
fyld
- 400 g friske, udstenede kirsebær
- 0,5 dl sukker
- 1 stang vanilje, korn + stang
- 1 citron, saft + skal
- 2 spsk kartoffelmel eller maizena
- 1 æg, sammenpisket
Sådan gør du
- Smuldr smørret med mel og flormelis. Det gøres nemmest med fingrene. Tilsæt æg og evt. vand og saml dejen med hænderne, til den hænger sammen. Dejen må IKKE æltes, den skal bare samles! Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet i min. 30 min. før brug.
- Kom kirsebær, sukker, vaniljekorn, vaniljestang og revet citronskal i en lille gryde. Kog det hele op ved svag varme.
- Rør kartoffelmel ud i saft fra citronen og kom det i når blandingen koger. Rør hele tiden mens kirsebærkompotten koger op igen og tykner.
- Tag gryden af varmen, hæld kompotten over i en anden beholder og lad den afkøle til stuetemperatur.
- Del den kolde mørdej i 2 dele – den ene lidt større end den anden.
- Den største del rulles ud på et melet bord, til en rund plade på 30 diameter. Den skal være ca. 0,5 mm i tykkelse. Husk hele tiden, at holde øje med om bunden er melet nok, den skal kunne flyttes rundt på bordet.
- Rul dejen omkring kagerullen og vip den over i den smurte form. Tryk forsigtig dejen ud i formen og lad den hænge lidt ud over kanten.
- Kirsebærkompotten fordeles på bunden. Husk at pille vaniljestængerne op!
- Den lille stykke dej rulles ligeledes ud til en rund plade på 0,5 cm tykkelse.
- Pensl kanten af dejen i formen med ægget og læg det udrullede låg over.
- Med en gaffel presses kanten sammen. Samtidig skærer du overflødig dej væk. Den overskydende dej kan bruges til at udskære pynt. F.eks. blade.
- Pensl hele låget med æg og skær små snit i låget. Drys med rørsukker.
- Kom pien nederst i ovnen og bag den ved 175 grader i ca. 30 min.
- Server lun eller kold med flødeskum eller vaniljeis
Lasse B. S.
God opskrift :)
Louiogbearnaisen
Hej Lasse,
Tak for din feedback og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 😊🙏
Hav en forrygende dag!
Bibi
Har du prøvet at forberede tærten dagen før, sætte den køligt og så først bage den dagen efter?
Jeg prøvede opskriften i sommer, og den var meget dejlig, Overvejer at lave den med brombær i weekenden 👍
Louiogbearnaisen
Hej Bibi,
Nej, ikke med fyld, da jeg tænker dejen vil komme til at suge for meget af væsken til sig og dermed blive blød. Men jeg har haft tærtedejen klar i form + toppen rullet ud, så fyldet blot skulle i dagen efter og bages 🙂
God bagelyst og den vil helt sikkert også bliver mindst lige så lækker med brombær!
anna louise p
Kan man bruge frosne kirsebær?
Loui
Det kan du sagtens :)
Line
Hvor har du købt tærteformen? :D
Loui
Det er en gammel form til lagkagebunde, som jeg fandt i min mors køkkenskab :)
Line
Haha, æv :P
Pernille
MUMS! og hvor er den flot! og det kan kun smage bedre end det Amerikanske "cherry pie filling"..
Loui
Hej Pernille
Tak :) Har aldrig smagt cherry pie filling, men er også ret sikker på friske kirsebær er at foretrække ;)
Mange hilsner
Louise