Det var faktisk slet ikke meningen, at lave de her såkaldte cookies (i mangel på bedre navn). I stedet skulle mit tørre rugbrød være blevet brugt til en omgang rugbrøds-mysli med brun farin. Men da jeg vist har lidt for meget snarlig juleferie i tankerne, kom jeg på refleks vand i mysliblandingen!
Rugbrød, vand og farin bliver ikke tørt i ovnen -men bliver en stor sammenhængene masse. En masse, som dufter dejligt og hurtigt endte som snack - i stedet for tiltænkt top på yoghurten.
Så denne gang blev min fejl i køkkenet, heldigvis ikke straffet med ødelagte knive (;
Ingredienser
- 300 g tørt rugbrød
- 30 g sesamfrø
- 50 g grovvalsede havregryn
- 100 g brun farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 1,5 dl vand
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Riv rugbrødet på et rivejern og kom det i en skål.
- Tilsæt sesamfrø, havregryn, farin og vaniljesukker. Bland det hele sammen.
- Tilsæt vandet lidt af gangen, mens der røres. Massen skal være som tyk grød.
- Fordel fyldet i en lille bradepande med bagepapir og kom den i ovnen.
- Bages ved 180 grader i ca. 45-55 minutter. Rør jævnligt under bagningen.
- Når "massen" er bagt sammen og blevet lidt sprød tages det ud.
- Lad det afkøle helt og bræk dernæst "massen" ud i grove flager.
- Opbevares i lufttæt beholder.
Noter
Smelt mørk 70% chokolade og pynt flagerne med det. Gøres nemmest ved, at flagerne er bredt ud på et stykke bagepapir. Dyp en ske i den smeltede chokolade og "drys" chokoladen udover flagerne. Lad chokoladen størkne helt, inden flagerne kommes i en beholder.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Lise Ipsen
Jeg er vildt imponeret
jeg skulle bare bruge en opskrift på kanelsnegle
men din hjemmeside er en a de bedste jeg har fundet ....
imponerende .. den vil jeg henvise til flere gange.
Tak for hjælpen.
mvh, og god jul
lise ipsen
Loui
Hej Lise
Tusinde tak - det er jeg rigtig glad for du synes :) Håber kanelsneglene blev gode :)