Lækre butterdejssnacks, som er nemme at lave og er perfekt som appetizer til gæster. Find opskrift + video på nemme snacks med ost og pesto her:
Nogle vil kalde dem butterdejssnacks.
Men egentlig er vi ude i en fransk sag ud fra formen på snacksene.
Palmiers.
Og skal det være helt rigtig, så udtalt..
Altså "Pal-mi-eeers", sagt på nordjysk ;-)
Og forklaret, som en dobbelt snegl. Ikke i den originale franske cookie-variant i dag, men hevet ovre i det salte køkken og fyldt med pesto, parmaskinke og ost.
Nemme, hurtige og knasende perfekte..
..til det gode glas rødvin på en fredag, den iskolde øl eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
Lad os suse over dem:
Butterdejssnack med pesto og ost 101
- Kan jeg bruge små butterdejsplader i stedet? Nej, de er tykkere og derfor holder de ikke formen så godt, samt det er svært at få en jævn bagning, når butterdejen rulles sammen
- Kan den her butterdejssnack laves uden skinke? Jeps, det er også super lækkert.
- Hvilken pesto skal jeg bruge? En god hjemmelavet pesto eller køb dig til en. Både grøn og rød pesto er lækkert i de her snacks.
- Kan de fryses? Nej, det fungerer ikke godt med butterdejen, da den bliver blød og sej.
- Kan de så gemmes? Jaa, men de vil blive bløde og miste deres sprødhed.
- Hvad med at lave dem på forhånd - har du et trick til det? Sjovt, du spørger ;-) Du kan fylde butterdejen, pakke den ind i bagepapir eller blot det papir, som den var rullet ind og så lægge den i køleskabet til, du skal bruge den. Så er det hurtigt lige at skære snacksene og bage dem.
[yellowbox]Bonus: Den ultimative guide til det rigtige fotoudstyr for begyndere[/yellowbox]
Flere snacks med butterdej
Butterdej er genialt og der er så mange muligheder for nemt at trylle en snack frem. Se bare her:
Butterdejssnack med pesto og ost (palmiers)
Ingredienser
- ½ rulle butterdej
- 4 spsk pesto
- 2 stk parma- eller serranoskinke i skiver
- 1 dl revet ost
Sådan gør du
- Fordel pesto på butterdejen i et jævnt lag.
- Læg skinke ovenpå og drys med revet ost.
- Rul den ene side af butterdejen ind mod midten og stop her. Rul den anden side af butterdejen ind mod midten, så du har to ruller.
- Tip: Læg butterdejen i fryseren i 5-10 minutter, hvis den er blevet meget varm, så er den nemmere at skære. Du kan også lade din butterdejsrulle hvile i køleskabet til du skal servere dine butterdejssnack.
- Skær butterdejsrullen ud i 0,5 cm skiver.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 12-15 minutter til butterdejssneglene er gyldne.
- Afkøl 5-10 minutter på en bagerist og server herefter.
Skriv en kommentar