Det her er sådan en kage, du lige laver i en vending, når der kommer uventede gæster.
Når jeg endelig tager mig sammen til at lave mørdej, for ja, det sker uhyre sjældent. Det findes ikke noget mere besværligt end at prøve, at få sådan en dej til at hænge sammen. Det er rent smulder og klister i hele køkkenet! Na, men det smager jo meget godt, så når det sker, laver jeg altid en stor portion. Resterne af sådan en mørdej kan nemlig fryses ned og lige tages op til en lækkersult. Tærten her er et mægtig skønt bud.
Det er så her jeg må indrømme, at jeg faktisk slet ikke brugte mørdej, men i stedet rester af en grov mad-tærtedej. Det blev måske lige en anelse for groft til en kage, men feel free til at smide lidt groft mel i en mørdej. Det giver en rigtig rar og nødde-agtig smag.
Ellers så er der bare, at rive marcipan og fylde bær på. Og servere den med cremefraiche, flødeskum eller kold vaniljeis på en varm sommerdag. Det gjorde jeg (:
I aften byder Århus på "American Night", hvilket vil sige, at midtbyen er omdannet til rent slaraffenland for gode tilbud, musik, mad og mennesker. Jeg har jo et svagt punkt for USA og alt hvad der, der tilhører!! Om der der ikke lige et kort øjeblik glimtede julelys i mine øjne, da jeg læste de havde tilbud på rejser? Det tror jeg nok!
Dankortet får dog fred, for med en snarlig eksamen i udsigt, skal der læses. Men lyster du, skal du være meget velkommen til, at smide en omgang Southern Food forbi - det kan altid klemmes ned (:
Ingredienser
Tærte
- ¼ portion mørdej
- ½ dl revet marcipan
- 1 dl røde stikkelsbær
- 3 spsk flormelis + 1 tsk vaniljesukker
Servering
- Flormelis
- Cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
- Rul dejen ud til en rustik cirkel - ca. 1 cm i tykkelse.
- Fordel revet marcipan på bunden og derefter bær.
- Drys med flormelis/vaniljesukker.
- Kom tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
- Lad tærten køle lidt på en bagerist.
- Sigt flormelis ud over og server med valgte dyppelse.
Skriv en kommentar