Har du fået udhulet græskarret og smidt det ud på trappen? Måske er det lige tidligt nok, men jeg kan nu alligevel ikke lade være med at blive noget så fristet når jeg ser græskarlygter allevegne her online.
Selvfølgelig allermest når der kommer .com bagefter, det virker som om at amerikanerne ved den her tid, smider lidt ekstra i puljen, tager sæsonen til nye højder og bare spytter Halloween. æbler, græskar, comfort-food, pæn natur og alt det andet de gemmer på, ud på en gang.
Oktober er altid vild, der er massiv fejring og havde jeg lidt flere timer i døgnet (og en veranda), så er der slet ingen tvivl om jeg kunne være med i opløbet til bedste fejring og pyntning.
Well, jeg kan nå det endnu. Det kan du også!
Græskarhoveder foran døren skal der i hvert fald og allerhelst i sådan mængde, at de kan skræmme selv det grummeste genfærd væk. Dem har vi nemlig mange af herude..
Mine nøddebrud skal de ikke prøve at stjæle.
Hvilket nok også bliver ret svært med den her portion, da de allerede befinder sig dybt nede i min mave. Verdens nemmeste snack!
Måske har du luret den? Nøddebruddene ligner mistænkeligt dem, som landede ovenpå min efterårssalat i sidste uge, ikke?
Du er skarp, den er god nok, det er de samme; farlige, vanedannende nøddebrud.
Til salaten brugte jeg udelukkende valnødder, men som du helt sikkert har fanget, så er det bare at smide hvilken som helst nød ned i karamelmassen. Pecan, mandel, peanuts, cashew - gis den gas, det er efterår og man må godt gå lidt over gevind. Også på nøddebrudsfronten.
Og på græskarfronten.
Hvem der bare havde en bil med trailer..
Ingredienser
- 200 g nødder, pecan, valnødder, saltede peanuts, cashew, pistacie..
- 1,5 dl sirup
- 30 g smør
- 2 tsk flagesalt
- Evt. Chiliflager, det er også ret lækkert
Sådan gør du
- Kom nødder, sirup og smør på en pande. Varm det op ved jævn varme og bliv ved indtil det begynder at karamellisere - det tager cirka 10 minutter. Drys med salt.
- Hæld nødder og massen over på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt. Drys evt. med lidt mere salt. Bræk det hele i mindre stykker.
Skriv en kommentar