Key Lime Pie er en skøn kage fra Key West i Florida - frisk og mild smag af lime. Server med flødeskum eller med marengs. Nap opskriften på Key Lime Pie med kondenseret mælk herunder.
Snaskede kanelsnurrer, tunge chokoladekager og vilde flødekager.
Trænger dine smagsløg til noget i den lidt lettere afdeling?
En ganerensning efter heftige vintermåneder.
3 ord; Key Lime Pie.
Den legendariske kage fra Key West i Florida. Frisk, sprød, blød og med en mild smag af lime.
Jeg siger dig, det er en vinder lige nu:
Og så er den overraskende nem at strikke sammen. Okay, bunden er lidt noget bøvl, det er vi enige om - men når du har den på plads, så er det lige ud af landevejen. Strandpromenaden.
Kondenseret mælk, æg og en spandfuld lime, så kører bussen. Det bliver ikke meget nemmere - eller bedre.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Er du ambitiøs, så topper du med en marengs. Du ved, ligesom en klassisk citrontærte. Personligt, synes jeg det fungerer ret godt med den her kokosmarengs, den giver et lille tvist.
Du bestemmer. Uanset om du går med flødeskum eller marengs, tyllet op eller smurt ud i en bunke, så smager Key Lime Pie forrygende.
Især en råkold februardag.
Jeg testede det personligt i sidste uge:
Mandag kl. 19.21:
Swusssh.
Bilen bliver kastet ind mellem en blå Fiat og ambitiøs knallert, som åbenbart kræver en hel p-bås.
Hurtig, som en ninja, ud.
Med lang uldfrakke, som med; "mit outfit er gennemtænkt skødesløst"-udtryk ihærdigt prøver at skjule den rodede knold, bare tæer i mudret gummistøvler og ketchup-plet på joggingbukserne.
I hastig trav forbi labrad..gylden henter..ubestemmelig hund, grønne planter som helt sikkert ikke klarer aftenfrosten og ind i Brugsen.
Skarpt sving til venstre.
Jakken flagrende autentisk efter.
Falkeblikket stiller ind - gennemsøger de 7 meter lange, fedtede glasmontrer.
Nej.
Niks.
Heller ikke.
Come on, hvor er du.
Nej, nej, nej.
Det er løgn det her.
Kom nu.
Suk.
Og så!
Der er de.
7 perfekte kammerater ligger side om side. 3 med hvid glasur, 2 med kakao. Ventende kun på mig.
8 minutter efter:
Kaffen løber brummende gennem filtret, den sorte slyngel aka. pelsdyret er klar i sofaen og den gode serie står på stand-by.
Rysssh.
Bagerposen giver den helt rigtige lyd, du ved.
Jeg napper en, vejer den i hånden.
Jow, den er go'.
Burde man liiige tage en bid på forskud?
1, 2, 3 ...
Og min gammeldags fastelavnsbolle er fyldt med svesker!
Ikke vaniljecreme - men sveskemos.
Bagerdamen har taget forkert.
Jeg går i seng.
...
Og står op igen.
Kl. er 19.41.
Hiver et stykke Key Lime Pie op af fryseren.
Og nuvel.
Den er måske ikke helt fryseegnet, men..
Glem alt om uldfrakker, gummistøvler og vintertrætte bagerdamer.
Det her er ren Florida og palmer med hver en mundfuld.
3 hurtige.
Kan der bruges bastogne kiks fremfor digestive kiks?
Jeps, sagtens. Du hiver bare bastogne pakken frem og bruger dem i stedet.
Kan den laves uden kondenseret mælk?
Nej, ikke den her opskrift. Der skal du ud på google og finde en anden.
Har du en opskrift på marengs til toppen?
Ja da. Nap den her marengs fra min citron fromage og følg opskriften - Marengs til key lime pie.
DET SKAL DU BRUGE
- 1 tærteform på 22 cm
Ingredienser
Bund
- 200 g digestive kiks
- 100 g smør, smeltet
Fyld
- 1 dåse kondenseret mælk, 397g
- 4 æggeblommer
- Skal og saft af 3 store eller 4 små lime
Top
- Piskefløde
- Evt. lime
Sådan gør du
- Kom kiksene i en foodprocessor eller blender og blend dem helt fint. Alternativt kan du knuse dem i en pose eller under et viskestykke med en kagerulle.
- Bland de knuste kiks og smør i en skål.
- Tryk blandingen jævnt ud i bunden af en tærteform (22 cm) og op af siderne. Det kræver lidt tålmodighed.
- Forbag bunden ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 10-12 minutter.
- Tag bunden ud og lad den køle af, mens fyldet laves.
- Pisk kondenseret mælk, æggeblommer, limeskal og saft sammen i en skål.
- (Er du til en meget syrlig key lime pie, kan du springe næste step over)
- Lad blandingen trække 30 minutter, så du får hevet alt smag fra limen ud i fyldet. Hæld fyldet gennem en sigte og sigt limeskallen fra.
- Fordel fyldet i den forbagte bund.
- Bag tærten ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 15-18 minutter. Den skal blive fast i midten.
- Tag tærten ud og lad den afkøle.
- Pynt med flødeskum og limeskiver/limeskal.
Noter
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Cathrine
Du skriver at tærten ikke er fryseegnet, men ville man kunne fryse den når den er bagt og så først komme flødeskum/marengs på inden servering?
Louiogbearnaisen
Hej Cathrine,
Nej, den kan desværre ikke fryses med optimalt resultat. Men den kan sagtens laves lidt tid før og så pyntes inden servering.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet!
Pernille Rosa Thomsen
Hej Cathrine
Det ser lækkert ud, hvad størrelse form har du brugt, det er jo lidt relevant for bagetid og portionsstørrelse
Loui&bearnaisen
Hej Pernille
Størrelse på formen er 22 cm og afhængig af, hvordan kagen serveres (kage eller portionsanrette dessert), så er de 6-8 stykker.
Mange hilsner
Louise
Tanja
Hej,
Kan man lave minitærter med denne opskrift, og blot sætte bagetiden ned? I så fald, hvad anbefaler du af tid? Mine tærteforme er cirka 5 cm. i diameter.
Louiogbearnaisen
Hej Tanja,
Det kan du sagtens :-)
Jeg tænker, at de skal have cirka 7-8 minutter i ovnen.
God bagelyst!
Louise sletting
Hej 😊
Jeg ved, at det er et opslag af ældre dato, men jeg vil begive mig ud i denne opskrift på onsdag.
Hvordan opbevarer du din indtil servering? Bare ved stue temperatur eller i køleskab?
Ved sidstnævnte, kan jeg så alternativt lave den dagen før og bare opbevare på køl?
God mandag til dig 😊
Louiogbearnaisen
Hej Louise,
Jeg har afprøvet begge dele. Den kan sagtens stå på køl nogle timer - ved længere tid kan bunden godt miste noget sprødhed, men vil du lave den dagen før, tænker jeg, det er optimalt, at du kommer den i køleskabet.
Prøv det af og lad os høre om resultatet :-)
Hav en fortsat dejlig dag!
Tina
Mærkeligt - min kage vil ikke blive fast i midten. Har givet den 30 minutter længere end i opskriften. Hvor længe pisker du fyldet ?
Hilsen
Tina
Louiogbearnaisen
Hej Tine
Øv altså, det er så træls, når resultatet ikke bliver, som man regner med :-(
Umiddelbart så tænker jeg, at det er den kondenserede mælk, som der har været noget med...kan ikke lige se, hvad det ellers lige skulle være.
Jeg pisker normalt bare lige fyldet sammen, til det er en jævn masse.
Håber det kan hjælpe dig, og skulle du lave denne (i øvrigt super lækre) Key Lime Pie igen, så fortæl os gerne om resultatet :-)
Hav en fantastisk dag og god weekend!
Marir
bruger du ikke de helt små key lime frugter? Har altid selv kun brugt de rigtige key lime frugter eller juice heraf, da jeg har hørt at almindelige limefrugter ikke er det samme.
Louiogbearnaisen
Hej Marir,
Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.
Normalt så bruger jeg de lime frugter der er nemme at få fat på. Jeg ved godt, at der er forskel på smagen, alt efter hvilken lime frugt man bruger - f.eks. er key lime frugten en anelse mere aromatisk, men personligt så synes jeg, at key lime tærten smager forrygende, uanset hvilke lime-sort man bruger :-)
Hav en skøn dag
Cecilia
Hvad er størrelsen på tærteformen? Jeg har kun almindelige 'takkede' tærteforme. Er en springform så ikke bedre?
Louiogbearnaisen
Hej Cecilie,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg brugte en helt alm. størrelse tærteform, så du kan sagtens bruge den alm. takkede, hvis du har sådan en. Jeg tænker, at du også sagtens kan bruge en springform.
Prøv det ad og lad mig høre om resultatet!
Hav en skøn dag og god weekend!
Nicoline
Hej Louise.
Det ser bare super lækkert ud! Hvis jeg vælger marengs som topping skal kagen så tilbage i ovnen (og i så fald hvor lang tid)? Eller vil du putte marengs på fra start?
Mange hilsener fra Nicoline.
Louiogbearnaisen
Hej Nicoline,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, kom tærten tilbage i ovnen i ca. 2-3 minutter, så toppen får farve eller brug en gasbrænder til at brune toppen.
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en dejlig dag.
Tanja
Kan den laves dagen i forvejen?
Louiogbearnaisen
Hej Tanja,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, denne Key Lime Pie kan sagtens laves i forvejen. Håber du kan lide den :-)
Hav en dejlig dag.
Dorte
Bages den o springform ?
Louiogbearnaisen
Hej Dorte,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg brugte en tærteform :-)
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en fantastisk dag.