Hvis du er ude efter en svampet citronmåne med fløjlsblød tekstur, så skal du lede videre.
Eller okay, du kan klikke her og nappe kammeraten.
Men vi skal bare være enige her.
Bikser du den her citronkage sammen med en forventning om citronmåne, så får du..
Well, en lang næse.
Det er slet ikke, der vi er.
Lidt ligesom da jeg i weekenden pøste den ene pose stenmel efter den anden ned mellem mine fliser med massiv forventning (og sejrsdans) over, at jeg aldrig skulle se noget grønt mellem dem igen.
Yes.
Det er torsdag.
4 dage!
Og det første græsstrå griner af mig.
Du er med.
Det er ikke en citronmåne spækket med marcipan.
Citronkagen er mere ovre i den tørre-genre. Altså ikke "hrøøøh"-tør, men du ved, så den er helt genial til en lun sommerdag.
Med is-te, lemonade eller hjemmelavet saft.
Spist på de pæne hvide havemøbler med blomstrede hynder, under træerne og udsigt (og duft) til rosenbuske.
Du kan godt se det for dig, ikke :-)
Nuvel.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Den er nu også meget god under halvtaget, mens sommerregnen pjasker ned.
Skoldhed kaffe i koppen, duft af hengemt vattæppe og udsigt til
... jaaa, det ene stride græsstrå!
Lad os nappe en hurtig guide til kagen, så du ikke er i tvivl om noget:
Citronkage 101
Kan jeg bruge mandelmel?
- Nope! Det bliver altså bare ikke helt det samme. Jeg prøvede, selvfølgelig, man er vel til den nemme løsning. Men teksturen bliver ikke helt rigtig med det fine mandelmel. Så frem med minihakkeren eller den store kniv og få kvast de mandler.
Skal der sirup på?
- Jeps - og er du ude efter en mere sjasket kage, så dobbel gerne op. Citronkagen kan sagtens suge det hele og mere til.
Yrk, flødeost - det er bare ikke mig?
- Vanskelig type ;-) Biks en klassisk citronglasur sammen og hæld på.
Min kager hænger altid fast i min springform?
- I hear you! Smør siderne og drys med sukker, så burde kagen forlade formen.
Jeg har kun en 22 cm springform?
- Brug den og få en lidt fladere citronkage. Gå efter en bagetid på ca. 30 minutter - men tjek undervejs!
Kan citronkagen fryses?
- Yes - men udelad flødeosttoppingen, den bliver træls frossen.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
DET SKAL DU BRUGE
- 20 cm springform
Ingredienser
Kage
- 115 g smør, stuetempereret
- 115 g sukker
- 4 æg
- 175 g mandler
- 125 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 1 dl citronsaft, ca. 2 citroner
- 3 spsk revet citronskal, ca. 2 citroner
Sirup
- 0,75 dl citronsaft, ca. 1 stor citron
- 75 g sukker
Topping
- 300 g flødeost
- 100 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- Valgfrit: 3 spsk citronsaft
Sådan gør du
Kage
- Kom smør og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt - ca. 2 minutter.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Blend mandler (med skal) i en minihakker eller blender til de er groft malede - de skal ikke blive til helt fin mandelmel.
- Bland de groftmalede mandler, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Kom de tørre ingredienser i dejen, sammen med citronsaft og citronskal.
- Vend det hele sammen til en jævn dej.
- Fordel dejen i en 20 cm springform beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag kagen ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 35-40 minutter.
- Tag kagen ud og lad den afkøle i formen i 10-15 minutter.
Sirup
- Kom citronsaft og sukker i en lille gryde.
- Varm det op, under omrøring, til sukkeret er opløst.
- Prik med tandstik eller madnål huller i hele kagen.
- Fordel siruppen over kagen og lad den suge godt ned.
- Afkøl kagen helt.
Topping
- Pisk flødeost med flormelis, vaniljesukker og evt. citronsaft.
- Fordel flødeosttoppingen på den afkølede kage.
Noter
- Flødeost kan erstattes af almindelig citronglasur.
- Kagen kan fryses uden flødeosttoppingen.
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE 1: Citronkage
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/45 sec. | Blænde: f/3.5
Lys: Skråt sidelys. Motiv ca. 1 meter fra vindue. Grå reflektor på modsatte side.
salim
WOwwwwwwww en vil lækker kage
Louiogbearnaisen
🙏 Salim - så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 😀
Anja Suldrup
Den ser dælme dejlig ud! Lige sådan en sommerkage jeg godt kunne klare idag.
Louiogbearnaisen
Hej Anja,
Den er altså også bare perfekt til en varm sommerdag :-)
Prøv den ad og lad os høre, hvad du synes om den!
Hav en skøn dag!