Lækker efterårsferie?
Jaa?
Eller er det også et stort rungende "niks" fra dig.
Jeg er sprunget let og elegant over - der er jo kun godt og vel 70 dage til juleferien. Men hey, hvem tæller ;-)
Nå, men uanset om du bruger uge 42 på en strid halmballe og fedtet græskarudskæring eller kan danse fandango gennem hele kontoret, fordi du har det for dig selv, så skal der efterårskage til.
Det er et must.
Man kunne gå med chokoladekagen fra sidste uge. Eller en omgang The Best Chocolate Chip Cookies. En klassisk æblesag vil slet heller ikke gøre noget.
Men det er ikke der, vi er.
For har du 10-12 pærer på træet i baghaven? Eller måske i grøntsagsskuffen? Du ved, dem som lige har hængt .. eller lagt den halve dag for længe og ikke er knasende sprøde mere.
Hiv dem frem.
Pæretærten er tilbage!
Sprød mørdejsbund, cremet mandelfyld og de gode efterårspærer - serveret med kold cremefraiche, skoldhed te og lutter gode efterårsvibes.
Arhmen, æblekagerne kan godt pakke sammen.
Pæretærte 101
- Kan tærten laves på forhånd? Jeps, den holder sig fint et par dage, men pærerne vil blive brune. Alternativt, så lav mørdejen på forhånd - den kan sagtens fryses eller ligge i køleskabet nogle dage.
- Du gider ikke rigtig bakse med en mørdej? Nap den i køledisken - ingen løftede øjenbryn herfra.
- Kan mandelmelet udskiftes med marcipan? Well, så skru ned til 50 g sukker ellers så ender du op med en sød, sjasket sag.
- Ekstra smag? Spice fyldet op med 1 tsk kanel eller 2 tsk revet citronskal.
- Mere endnu? Kom smeltet mørk chokolade på den bagte tærte.
- Pærer, det er ikke lige dig? Udskift med æble, blommer eller ferskner. Tærten klarer det meste.
- Helt sprød bund? Ud med keramikformen og ind med metal-tærteformen.
- Kan den fryses? Nej, mørdej bliver ikke rigtig godt efter den har været frosset.
- Du kan ikke overskue at lægge de pærer sådan? Helt ærligt, det kunne jeg heller ikke ;-) Fordel bare pærerne tilfældigt (læs: kast dem) på toppen, kagen smager lige godt.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang [/yellowbox]
Ingredienser
Bund
- 250 g hvedemel
- 100 g flormelis
- ½ tsk salt
- 150 g smør
- 1 æg
Fyld
- 100 g sukker
- 100 g smør
- 3 æg
- 30 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g mandelmel
- 5-6 pærer
- 25 g mandelflager
Sådan gør du
Bund
- Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål.
- Tilsæt smør og smuldr det sammen (det kan også gøres i en foodprocessor eller minihakker).
- Pisk ægget sammen i en anden skål og saml dejen med det. Dejen skal ikke æltes, blot samles.
- Pak dejen ind i madfilm og læg den i køleskabet i min. 30 minutter.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg/fordel den i en tærteform (22 cm). Prik med en gaffel huller i bunden.
- Kom tærtebunden i ovnen og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter.
Fyld
- Kom sukker og smør i en skål. Pisk det lyst og luftigt.
- Tilsæt æggene et af gangen med 1 spsk af melet (så dejen ikke skiller) og pisk ægget godt i dejen.
- Tilsæt resten af melet, vaniljesukker og mandemel. Pisk det sammen til dejen er jævn - ca. 10 sekunder.
- Fordel fyldet på den forbagte tærtebund.
- Skræl pærer og skær den i både eller halver dem, hvis du vil have mere bid i dem.
- Fordel pærerne på fyldet.
- Drys med mandelflager.
- Kom pæretærten i ovnen og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til fyldet er fast.
- Tag pæretærten ud og lad den afkøle.
- Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder
Billede af pæretærte:
-
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
- Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/5.6
- Lys: Skråt sidelys med naturligt lys i vestvendt vindue. Stor diffuser foran vindue og sorte plader rundt omkring billedet.
Skriv en kommentar