Nem og lækker tærte med skinke, porrer og kartofler, som er genial til aftensmad eller frokost. Nap opskriften herunder:
Juni for 6 år siden.
Der kom den her.
Min første e-kogebog spækket med tærteopskrifter.
Og jeg var dødnervøs, for wauw, jeg havde bare brugt lang tid på den og var der overhovedet nogen, som gad sådan en tærtesag.
Well..
Det var der :-)
Siden har tusindvis af tærteglade hapset den og bagt løs.
(Tak, hvis du er en af dem, det betyder meget).
Så.
Det skal fejres, det samme med sommeren lige om hjørnet og derfor får du den her (og flere endnu i den kommende tid):
Porretærte med skinke og mandler
Og introen til opskriften fra bogen med:
"Er det kun mig som har virkelig lyst til picnic? Sådan et pænt sted med noget vand og hvor man kan grave tæerne ned i græs eller sand. Jeg vælger altid det sidste, det kan mine tæer bedst lide. Nå. Tilbage til virkeligheden. Det er halvlunket forår og den her sag kan sagtens spises inde. Server den med bagt torsk eller laks og du har et sundt og mættende aftensmåltid - uden frost i tæerne."
Yup.
Det er tærten, som kan det meste.
Frokost, aftensmad - med eller uden tilbehør.
Der er fuld smæk på fyldet; porrer, kartofler, skinke.
Og så er den til den lette side.
Ikke på mæthed.
Men sådan tærte-sundt, du ved; Tærtedej uden smør og tærte med masser af fyld.
Og det bedste. Den kan happes med på madpakke dagen efter. Eller fryses, hvis du har ekstra lange dage på pinden inden, sommerferien rammer.
Inden du gør plads i fryseren, så lad os suse over opskriften:
Tærte med skinke og porrer 101
- Ja, du kan nappe en færdig tærtedej fra køledisken, hvis du lige er ude i en hurtig sag. Ingen dybe panderynker herfra.
- Niks, du kan ikke springe over forbagning af tærtebunden - det bliver noget snask med den massive mængde fyld.
- Kom heller ikke fyldet i uden at have dampet det - så ender du op med en alt for våd tærte, der ikke vil bages færdig.
- Serranoskinke kan sagtens erstattes af parmaskinke eller lige den skinke, som du er vild.
- Det samme med parmesanost. Du napper bare din favoritost eller udelader den helt.
- Flødeost med pesto, rucola eller grøn pikant. De skifter hele tiden udvalget, så nap en flødeost, som er på hylden og gerne til den "grønne side".
Flere opskrifter på tærte:
- Tærte med laks, spinat og fennikel
- Kartoffeltærte med broccoli, bacon og ost
- Små tærter med tunmousse
Ingredienser
Tærtedej
- 100 g hvedemel
- 75 g rugmel
- 100 g skyr
- ½ tsk salt
- 50 g rapsolie
- 1 spsk vand
Fyld
- 200 g kartofler i tynde skiver
- 350 g porrer i tynde ringe
- 3 æg
- 200 g flødeost med smag, gerne BUKO rucola pesto
- 1 dl mælk
- ¼ tsk revet muskatnød
- 1 tsk salt
- 50 g mandelflager
- 5 skiver serranoskinke
- 2 spsk parmesanost
Sådan gør du
Tærtedej
- Bland alle ingredienserne i en skål og saml hurtigt dejen. Kom den tildækket i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Rul dejen ud og kom den i en springform. Prik bunden med en gaffel og forbag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 12-14 minutter.
Tærte
- Kom imens kartoflerne og porrerne i letsaltet vand, damp dem i ca. 3 minutter.
- Kom dem i en sigte og skyl med iskoldt vand. Lad dem dryppe af.
- Pisk æg, flødeost, mælk, muskatnød, salt og peber sammen. Vend kartoflerne og porrerne i.
- Kom blandingen på den forbagte bund. Skær skinken i strimler og drys den på toppen, sammen med mandelflager og ost.
- Bag tærten i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter til fyldet er fast. Du kan dække tærten med et stykke stanniol, hvis tærtedejen får for meget farve.
- Lad den afkøle i min. 15-20 minutter før servering.
Noter
Skriv en kommentar