Lækker og nem kartoffelsuppe med porrer og bacon, som du kan lave på under 30 minutter.
Jeg har været til fest.
Sådan en af dem, der varer hele natten, du skal trække dig gennem dagen efter, men hverken har de fysiske eller moralske tømmermænd.
Yup.
Der var fest i nabolaget.
Kl. 22.03:
På aftentur med hundesnuden.
Hyggeligt, der er ellers godt gang i den fest.
Kl. 23.57:
Under dynen.
De stopper nok her til midnat.
Kl. 00.18:
Og under hovedpuden.
Aarh, det er også oppe over, venner.
Kl. 01.03
"Hiphuura, det Marcus fødselsdag, den dag dag, han kom frem og sagde, han kommer langvejs fra.. "
Kl. 01.31
"In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah) Concrete jungle (yeah) where dreams are made of"
Kl. 01.33
"In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah)"
Kl. 01.35
"In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah)"
Kl. 01.37
"In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah)"
Kan vi please høre en anden sang ..eller så bare høre den færdig.
Kl. 01.58
"Kan Jeppe, kan Jeppe, kan Jeppe drikke ud.."
Ja, kan Jeppe egentligt det?
Kl. 02.17.
Man burde også trække i morgenkåben og klipklappen..
Kl. 02.30
"Laura, jeg elsker dig jo...", "Kasper, godnat" "Meeen, Laura.."
Godnat, Kasper.
Kl. 02.38
"Lålålålå ...lålålå."
Come on, Bois - den er 5 minutter i at gå kold i hækken.
Kl. 03.02.
"This is my life.."
Giv nu op..
Kl. 03.25
"Vi går aldrig hjem, vi går aldrig hjem"
Kl. 9.03
Liiidt hård nat. Dobbelt op på kaffe, lur på sofaen og den helt nemme aftensmad.
Fra fryseren.
Kartoffelsuppen ligger der fast.
Lige ved siden af tærten og tomatsuppen.
For en klassisk kartoffelsuppe er altid et hit. Nem, hurtig og genial til at få tømt køleskabet.
Lad os suse over opskriften. Eller fremgangsmåden, for ingredienser og mængder er ikke med løftede pegefingre her.
Suppen sluger det meste :-)
Kartoffelsuppe
- Er det bagekartofler eller almindelige kartofler? Det styrer du - men vælg vinterkartofler, som nemmere koger ud.
- Skal der porrer i? Nej, du kan også udskifte porre med løg, men din suppe får en lidt anden smag med løg.
- De der mængder? Yes, de er vejledende - har du lige en ekstra kartoffel, så kom den i. Det samme med den sidste sjat fløde.
- Hvad med rester fra grøntsagsskuffen? Persillerødder, pastinakker, knoldselleri og jordskokker - kom dem i!
- Min suppe er liiiidt tyk? Så hiver du bare mere vand i suppen.
- Kan piskefløde udelades? Jep, du kan sagtens helt udelade fløde eller erstatte med mælk eller madlavningsfløde. Cremefraiche er slet heller ikke dumt - det giver et frisk spark til suppen.
- Jeg har ikke citronsaft? Udelad det eller brug 2 tsk æbleeddike, for at give suppen noget syre.
- Du kan ikke lige spise en hel grydefuld? Intet problem - suppen kan sagtens fryses.
Og det meste dur til fyld og topping.
Helt klassisk er vi selvfølgelig på bacon viffet ud over toppen, men der er så mange muligheder.
Se bare her:
Topping og fyld i kartoffelsuppe
Rugbrød eller surdejsbrød:
- Skær dagsgammelt rugbrød eller surdejsbrød i tern og fordel det på en bradepande. Dryp olie, drys med salt og bag det ved 175 grader varmluft til det er sprødt.
- Eller du kan stege rugbrødsternene sprøde i smør på en pande. Haps - de er væk inden, de lander på suppen.
Chorizo, kødboller eller skinke:
- Skær chorizo eller krydret pølse i skiver og steg dem sprøde på en pande. Kom dem på fedtsugende papir og top herefter suppen med dem for masser af smag.
- Eller rist almindelige kød- eller kyllingeboller, som du bruger i suppe, sprøde på panden - og krydr dem gerne med chili, paprika og hvad krydderiskabet gemmer.
- Ristet serranoskinke og parmaskinke er også toplækkert.
Kartoffel, kikærter eller nødder:
- Endnu mere bid i suppen? Skær 1-2 ekstra kartofler i små tern, tør dem godt med et stykke køkkenrulle og rist på panden.
- Ristede, krydrede kikærter er også et hit
- Det samme er et drys ristede pecannødder. Uh, så godt.
Flere opskrifter på nem suppe
- Tomatsuppe
- Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter
- Cremet rodfrugtsuppe med serranoskine og porrer, serveret i brødskåle
Kartoffelsuppe
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 250 g porrer, ca. 2-3 stk
- 1 fed hvidløg, kan udelades
- 2 spsk olie
- 1 liter hønsebouillon, eller 1 liter vand + 2 bouillonterninger
- 1 dl piskefløde, eller madlavningsfløde
- Salt/peber
- 1 spsk citronsaft
Topping
- 150 g sprødstegt bacon
- 4 spsk friskhakket persille
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
- Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde ringe.
- Pil og hak hvidløget fint.
- Varm olie i en gryde og kom kartofler, porre og hvidløg i.
- Svits kartofler, porre og hvidløg i olien under omrøring 1-2 minutter - det skal ikke tage farve.
- Tilsæt hønsebouillon og kog det hele op. Skru ned til svag varme og lad det simre i ca. 15-20 minutter - til kartoflerne er møre.
- Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender eller i en alminelig blender.
- Kom suppen tilbage på komfuret, tilsæt fløde og kog den igennem.
- Smag til med peber, salt og gerne citronsaft. (Jeg hiver også altid et nip chili i, for lidt ekstra kant.)
- Server med sprød bacon og friskhakket persille
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder
Billede:
-
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
- Indstillinger: ISO: 100 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/7.1
- Lys: Speedlight med 120 cm softboks
Skriv en kommentar