Jeg er ikke specielt vild med de her Carrot Cake Balls.
Du læste rigtig.
Ingen smagsløg, som dansede fandango. Eller bare foretog et sløjt rejehop.
Gennem 3 måneder har gulerodskage-kuglerne ligget og ulmet i bunken af virtuelle kladder. Skal, skal ikke. Kan man udgive en opskrift, som man personligt ikke kaster sig frådende over?
Ikke rigtig, vel.
Der er bare det at:
Én røg ned. Okay en halv dadelkugle så. Resten blev givet væk og spist med massiv appetit, smil over hele femøren og råb efter opskrift af min kaffedate-inde.
Min kæbe ramte bordkanten.
What!?
Du behøver altså ikke fake, at du kan lide dem ..
Hun kørte fire gulerodsbites mere ned, stadig smilende(!) og resten røg i tasken med hjem.
Jeg er dog stadig ikke helt overbevist - de må være blevet gemt i en hul tand.
Nuvel.
Lad os gøre noget lidt utraditionelt her:
Du får opskriften på de krydrede dadelkugler med gulerod, min uforbeholdne mening og så styrer du selv om du springer på dem. Eller klikker videre til den ægte vare.
***
For noget tid siden var jeg til et oplæg, hvor de diskede op med tynd kaffe...og pæne "kagebolde".
Jeg blev lovet, at de ville smage som gulerodskage.
Det gjorde de ikke.
I hvert fald ikke sådan som min gulerodskage smager. Lidt ligesom de populære snickerskugler bestående af dadler og peanuts heller aldrig har smagt som Snickers.
På vej hjem, med rigtige chokokiks fra tasken i mundvigen, ulmede gulerodskuglerne alligevel i baghovedet. Mindre hipt pulverstads, flere nødder og ud med kokosolie, nøddesmør og stevia. Joo, måske kunne der lykkes..
2 dage, 3. forsøg senere:
Det er fusk med de dadler der. De kan, efter mine smagsløg, ikke erstatte en kage uanset, hvad de blandes med.
Eller bare kamufleres.
..Energikugler
..Sunde trøfler
..Paleo kugler
..Protein bites
..Magiske kugler
..Raw bites
Kald dem, hvad du vil. De findes i alle afskygninger, deler vandene og kræver en forkærlighed for dadler.
Så selvom jeg gerne vil diktere hvad andre kan lide, bøjer jeg mig i støvet for trenden her.
Årets must-do treat; Carrot Cake Balls
...til dig der er all-in på den rynkede frugt.
Sådan lød meldingen i hvert fald fra veninden 10 dage og 47 dadelkugler senere :)
Nap opskriften her:
Ingredienser
- 180 g pecannødder
- 100 g friske dadler, uden sten
- 1 stor gulerod, fintrevet
- 1 tsk kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk muskatnød
- ½ tsk salt
- 75 g mandelmel
Sådan gør du
- Kom 120 g pecannødder, dadler, gulerod, krydderier, mandler og hasselnødder i en lille foodprocessor.
- Kør ca. 1 min til en grov masse - tilsæt evt. mere mandelmel, hvis massen er for lind.
- Kør herefter til den ønskede konsistent (1-2 minutter mere).
- Kom massen i køleskabet i 30 minutter - så er det nemmere, at forme kugler.
- Hak de resterende 60 g pecannødder fint.
- Tag den ud og form kugler - ca. 1 tsk størrelse.
- Rul kuglerne i de hakkede pecannødder.
- Holder sig friske i ca. 1 uge i køleskabet.
Noter
Mandelmel kan udskiftes med hasselnøddemel.
Skriv en kommentar