Nem og lækker kage med æble, kardemomme, kanel og karamelglasur - perfekt til eftermiddagskaffen.
Til de sidste æbler, som hænger og dingler ude på træet.
1, 2, 10 minutter, så er det bikset sammen.
Og så det bare at vente, mens du..
...bobler under slumretæppet.
...hænger ved bacheloropgaven.
...har overtaget børnenes græskarhovedprojekt i ren begjestring om, hvem som kan lave det bedste. Og nåhr ja, lige brugte 2 timer på Pinterest inden, overvejede en bestilling af pro-græskarudstyr fra Amazon og nu kæmper med at lave den der fede fade - med en tyndskræller.
Men altså, mest af alt venter du på:
På æblekage med kardemomme, kanel og...karamelglasur!
Intet efterår herinde uden en æblekage.
Og i år er den ekstra nem: Pisk, bland og bag.
Yup.
Ingen tærtebund, ingen 2 steps bagning, intet pænt lagt 45 minutters mønster af skiver af æble (der tager modet fra de fleste!).
Lidt ligesom den der pæne fade på et græskarhoved.
Det ser fedt ud.
Og kunne være så meget pral på både Facebook, Instagram og gæsterne med..
"Så, Louise - har du været i gang med det græskarhoved eller hvad?"
Jep.
"Og en lækker fade?"
Tjoo - og den gider vi ikke snakke mere om.
I stedet så stryger vi tilbage til æblekagen.
Den er stadig nem :-)
Du får den her.
Sammen med en hurtig 101.
Æblekage med kardemomme og kanel 101
- Smør, æg og mælk skal have stuetemperatur for det allerbedste resultat. Så hiv det ud 30 minutter før, du kaster dig over kagen
- På mælketypen er der frit valg - skummet, mini eller let fungerer super.
- Jeps, du kan sagtens bruge en springform i stedet for en randform - en 22 cm springform burde passe.
- Du er ikke vild med kardemomme? Brug mindre eller hiv det ud af kagen.
- Niks, du behøver ikke karamelsauce i glasuren (og du kan også fint bruge en købt karamelsauce, hvis du ikke har den hjemmelavede på lager - ingen løftede øjenbryn herfra).
Flere kager med æble
Ingredienser
Kage
- 250 g smør, blødt (+2 spsk til form)
- 375 g sukker (+2 spsk til form)
- 4 æg
- 450 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 2 tsk kardemomme
- 2 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 2,25 dl mælk
- 2-3 æbler
Karamelglasur
- 150 g flormelis
- 2 spsk meget varmt vand
- 3 spsk karamelsauce
Sådan gør du
Kage
- Kom smør og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt - ca. 2-3 minutter. Oplever du, det skiller, kan du tilsætte 1-2 spsk mel.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Bland mel, bagepulver, kardemomme, kanel og salt sammen i en anden skål.
- Sigt det i kagen og tilsæt mælk. Pisk det hele sammen til kagedejen er jævn - ca. 30 sekunder.
- Riv et af æblerne groft og skær det andet/de andre i små tern.
- Bland revet æble og æbletern i dejen.
- Smør en randform grundigt og drys med sukker.
- Fordel dejen i formen (22 cm x 11 cm) og bank formen nogle gange ned i bordet, så der ikke kommer luftlommer i kagen.
- Bag ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 45-55 minutter. Kom evt. stanniol over de sidste 10 minutter, hvis kagen begynder at blive meget mørk.
- Tag æblekagen ud og lad den afkøle 15 minutter i formen. Vip den ud og lad den afkøle helt på en bagerist.
Karamelglasur
- Kom flormelis i en skål og rør vandet i lidt af gangen til du har en tyk glasur.
- Tilsæt karamel og rør til glasuren er jævn.
- Fordel glasuren på den afkølede kage.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Og så er de begge taget med en ekstern flash.
Det bedste værktøj til at tage billeder i vinterhalvåret.
Læs mere om min nye workshop her.
Nanna
Mums, den ligger så lækker!
Hurtigt spørgsmål; Skal æblerne skrælles eller er det en smagssag? 😊
Louiogbearnaisen
Hej Nanna,
Ja, jeg ville nok skrælle dem først, men det er nok en smagssag, som du også nævner :-)
God bagelyst og lad os endelig høre om resultatet!
Nanna
Mange tak 😊
Som Allan også skriver mangler der en angivelse af hvor mange æg der skal bruges.
Vil du opdatere det, så er weekend-kagen reddet 🙏🏼
Louiogbearnaisen
Hej Nanna,
Jeps, det er nu rettet - der skal 4 æg i :-)
God bagelyst og lad os endelig høre om resultatet!
Allan Vinje
Du har glemt at opgive antal æg i opskriften.
Louiogbearnaisen
Hej Allan,
Det har du da fuldstændig ret i - det beklager jeg.
Der skal 4 æg i - det får jeg lige rettet til i opskriften.
Rigtig god weekend og tak for at gøre mig opmærksom på fejlen.